6-8 Ekim 2014 tarihinde kurban eti dağıttıkları sırada katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarıyla ilgili düzenlenen sergiyi ziyaret eden vatandaşlar duygularını İLKHA'ya anlattı.

Kurban eti dağıtırken Allah'a kurban olan gençler için düzenlenen fotoğraf sergisini ziyaret eden vatandaşlar, bu zulmü reva görenlere lanet okudu.

Duygularını dile getiren vatandaşlar, Diyarbakır'da yaşanan bu elim hadisenin bütün insanlığı derinden sarsan bir olay olduğuna dikkat çekti.

"Zalimlerin hunharca yaptığı zulmü lanetliyorum"

Mehmet Gülener

6-8 Ekim'de yaşanan zulmü lanetleyen Mehmet Gülener, duygularını şöyle ifade etti:

"Allah bu günleri bir daha göstermesin. Bu zalimlerin hunharca yaptığı zulmü lanetliyorum. Kurban Bayramı gününde böyle bir vahşetin olması… bunlar insan değil. Bunlara insan demek için şahit lazım. Bir daha böyle bir durumun yaşanmamasını niyaz ediyorum. Bunların ne dini belli ne mezhebi belli. Müslüman bir insan kardeşini katleder mi? Bu katillere hayvan desek hayvana yazık olur. Hayvana dokunmasan o bile insana karışmaz. Ama bu zalimler dokunmadığın halde dokunuyorlar."

"Kendimi onların yerine koyuyorum gerçekten zor bir durum"

Ahmet Erkılıç

6-8 Ekim şehitlerinin örnek bir hayat yaşadığını aktaran Ahmet Erkılıç, "Bu olayda en ufak bir çağrısı olanları Allah bildiği gibi yapsın. Sergiyi gezdim şehid olanlardan bazılarıyla aynı yaştaymışım. Kendimi onların yerine koyuyorum, gerçekten zor bir durum. Allah kafirlere fırsat vermesin. Gerçekten Müslüman bir gence layık güzel bir hayat yaşamışlar." diye konuştu.

"Ne mutlu o anneye ki öyle bir evlat yetiştirmiş"

Zübeyde Aktaş ise duygularını şöyle ifade etti:

"Bu zulme bir an önce dur diyelim. Kurban eti dağıtmaya gittiler ve param parça edildiler. Allah onların hakkını bırakmasın. Allah Yasin'in annesine güç kuvvet versin. Ne mutlu o anneye ki öyle bir evlat yetiştirmiş."

"Bütün insanlığı derinden sarsan bir katliamdı"

Yusuf Serik

6-8 Ekim'de yaşanan olayların bütün insanlığı derinden sarstığını kaydeden Yusuf Serik, "Tarihin belli dönemlerinde insanlığın yaşadığı katliamlar olmuş. Bu katliamların en büyüklerinden biri de 6-8 Ekim 2014 yılında Diyarbakır'da yaşanan elim hadisedir. Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve diğerlerinin yaşadığı katliam gerçekten çok acıydı. Bütün insanlığı derinden sarsan bir katliamdı." ifadelerini kullandı.

"Onlar bitirmeye çalışıyorlar ama bitmiyor"

Mevlüt Şinaz

Müslümanların katledilmekle bitmeyeceğinin mesajını veren Mevlüt Şinaz, "Buraya gelmek için bir an önce dersin bitmesini istedim. Yaşanan zulmü önceden biliyorduk. Katlettiler Müslümanları. Onlar bitirmeye çalışıyorlar ama bitmiyor." diyerek duygularını anlattı.

"Bu şehitler gibi insanlar göremiyorum"

Mehmet Mesutoğlu

İnsanın en önemli değerinin canı olduğunu ve bu şehitlerin hiç çekinmeden Allah yolunda canını verdiğini belirten Mehmet Mesutoğlu, "İnsanı bu dünyada değerleştiren candır. Parmağına iğne batan biri nasıl doktora koşuyorsa bu şehadet şerbetini içen insanlar sayesinde biz burada yaşıyoruz. Bu şehitler gibi insanlar göremiyorum. Allah onlara rahmet etsin. Şehitlik anlatılmaz." dedi. (İLKHA)