2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte toplu taşıma araçlarında yoğunluk yaşanıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde toplu taşımanın yoğun olması tepkilere neden oldu.

Toplu taşıma seferlerinin, özellikle iş ve okul saatlerinde daha fazla olması gerekirken yeteri kadar sefer yapılmadığını belirten Şanlıurfalılar, yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını istedi.

Halk, toplu taşıma seferlerinin, özellikle iş ve okul saatlerinde daha fazla olması gerektiğini ifade ederek yeteri kadar sefer yapılmadığını belirtti.

Şanlıurfa halkı, toplu taşımada yaşanan mağduriyetle ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Bilet fiyatları ciddi anlamda yüksek"

Ekrem Rızvanoğlu

Otobüslerin yetersiz olduğunu söyleyen Ekrem Rızvanoğlu, "Otobüsler yeterli değil ve çoğunda klima çalışmıyor. Urfa gibi ciddi anlamda sıcaklığın olduğu bir yerde araç sayımız az. Bunlar göz ardı edilmemeli. Bilet fiyatları ciddi anlamda yüksek. Urfa'da oturan bürokratlar ve siyasiler başka illerdeki başkanları eleştirirken ilk etapta kendi belediye başkanlarını da eleştirmeli. Bunu da göz önünde tutmalılar. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor.  'Falan yerde bilet fiyatı yüksek olmuş' deniliyor ama Urfa'da da yüksek olmuş. Sabah ve akşam saatlerinde genelde araçlar var ama genel itibariyle bir yetersizlik var. Özellikle Osmanbey Kampüsüne giderken otobüs tıklım tıklımdır." dedi.

Ali Fırat Ağlamış

Ali Fırat Ağlamış ise "Otobüs sayımızın daha fazla olmasını isterim. Daha düzenli ve daha zamanlı çalışmaları gerekir. Otobüsün kalabalık olmasını, ayakta yolcuların olmasını istemem. Yaşlılarımıza yer verilmiyor. Otobüslerin fazlalaştırılmasını gerekir." diye konuştu.

"Akşam saatlerinde 63'te sefer artırılsa iyi olur"

Mehmet Fevzi Kesik

Akşam saatlerinde yoğunluğun daha da çok olduğunu belirten Mehmet Fevzi Kesik, "Bence yeterli ve güzeldir. Memnunuz, herhangi bir sıkıntı yok ama zaman zaman mesai saatlerinde sıkıntılar olabilir. Otobüs sayısı biraz artsa iyi olur. Akşam saatlerinde 63'te sefer artırılsa iyi olur. Böyle bir hizmet verdikleri için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kerem Bulut

Kerem Bulut ise "Otobüslerde yoğunluk var. Belediyenin bu konuya el atması gerekir. Toplu taşıma araçlarının artırılması gerekiyor. Yoğunluktan dolayı geç kalmalar oluyor." dedi.

"Yolcu sayısının normalde koltuk sayısını geçmemesi gerekir"

Veysel Bulmen

Otobüsler için bir proje yapılması gerektiğini vurgulayan Veysel Bulmen, "Toplu taşımadaki yoğunluk Şanlıurfa'nın randımansızlığından kaynaklanıyor. Daha yeni toplu taşımadan indim ama bunaldım, şu an ter içindeyim. Yolcu sayısının normalde koltuk sayısını geçmemesi gerekir ama nüfus yoğunluğundan dolayı bu sayı geçiyor. Toplu taşıma araçlarının çoğaltılması gerekir. Belediye başkanı bu konuda bir proje yapabilir." diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e seslendi. (İLKHA)