Anti-fungal, anti-mikrobiyal ve antioksidan özelliğiyle özellikle solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kullanılan kekik suyu bağırsak florası ve karaciğer için de çok faydalıdır..
KEKİK SUYUNUN FAYDALARI
-Yaraları daha hızlı iyileştirir
-Bulantıyı hafifletir
- Saç derisindeki kepek ve kuruluğa karşı etkilidir
-Yağ yakma özelliği nedeniyle zayıflamaya yardımcıdır
-Yanma, ekşime gibi mide sorunlarına iyi gelir
-Cildin yaşlanmasını geciktirir
KEKİK SUYU NASIL YAPILIR?
2 tatlı kaşığı kıyılmış kuru kekik 2 su bardağı kaynamış suyun içine atılır ve 15 dakika demlenmesi beklenir. Ardından süzülerek içilir.
Ancak Kekik suyunun günde 2 bardaktan fazla tüketilmemesi önerilir. 1 hafta süresinde her gün içtikten sonra 15 gün süreyle ara verilebilir.
Kan basıncını düşürdüğünden dolayı özellikle tansiyon hastalarının doktor kontrolünde tüketmesi önerilir.