Anti-fungal, anti-mikrobiyal ve  antioksidan özelliğiyle özellikle solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kullanılan kekik suyu  bağırsak florası ve karaciğer için de çok faydalıdır..

KEKİK SUYUNUN FAYDALARI

-Yaraları daha hızlı iyileştirir

-Bulantıyı hafifletir

- Saç derisindeki kepek ve kuruluğa karşı etkilidir

-Yağ yakma özelliği nedeniyle zayıflamaya yardımcıdır

-Yanma, ekşime gibi mide sorunlarına iyi gelir

-Cildin yaşlanmasını geciktirir

KEKİK SUYU NASIL YAPILIR?

2 tatlı kaşığı kıyılmış kuru kekik 2 su bardağı kaynamış suyun içine atılır ve 15 dakika demlenmesi beklenir. Ardından süzülerek içilir. 

Ancak Kekik suyunun  günde 2 bardaktan fazla tüketilmemesi önerilir.  1 hafta süresinde her gün içtikten sonra 15 gün süreyle ara verilebilir.

Kan basıncını düşürdüğünden dolayı  özellikle tansiyon hastalarının doktor kontrolünde tüketmesi önerilir.