İstanbul Valiliği tarafından sokaklarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlara yönelik 23 Eylül'de başlatılan uygulamalar, 39 ilçede devam ediyor.

Emniyet, Jandarma, Zabıta ve ilgili birimlerin saha ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda şu ana kadar 287 evsiz, kamu kurum ve kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere ya da otellere yerleştirildi. Kullandıkları baraka, kulübe vb. yerler ise ekipler tarafından toplandı.

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelinde devam eden uygulamaların düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

Evsizler için rehabilitasyon uygulanacak, isteyenlere meslek kursu verilecek

Yapılan çalışma ile evsiz vatandaşlara sıcak bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerinin yanı sıra şehir genelinde ortaya çıkan kötü görüntülerin de önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada, "Sokaklardan alınarak barınma merkezlerine ya da geçici olarak otellere yerleştirilen vatandaşlarımızdan sağlık problemi olanların tedavileri yapılıyor. Tedavi süreçlerinin ardından evsiz vatandaşlarımız için rehabilitasyon süreci başlayacak. Rehabilitasyon sürecinin sonrasında ise talep eden vatandaşlarımızın meslek edindirme kurslarına alınarak meslek edinmeleri sağlanacak." denildi.

Fatih ve Eyüpsultan'da STK'lar da sürece katılıyor

23 Eylül'de başlatılan çalışmaların ardından Sivil Toplum Kuruluşlarının da sürecin içerisinde yer almak için harekete geçtiği vurgulanan açıklamanın devamında, "Fatih ve Eyüpsultan ilçelerindeki çeşitli STK'lar, evsizlerin bakım ve rehabilitasyon süreçlerinde yer almak için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulundu. Gerekli alt yapının oluşturulmasının ardından, başvuruda bulunan sivil toplum kuruluşları da evsiz vatandaşların rehabilitasyon süreçlerinde yer alacak." ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlara çağrı: Çevrenizdeki evsizler için 112 hattını arayın

Yıl boyunca devam edecek olan "Hiç Kimse Sokakta Kalmasın" uygulamasına başvurular 112 ihbar hattı üzerinden yapılacak. İstanbul Valiliği, tüm İstanbullulardan evsiz ya da sokakta kalan vatandaşların kalıcı merkezlere yerleştirilmesi için 112 hattının aranması konusunda hassas olmaya davet etti. (İLKHA)