KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, AK Parti hükümetinin paketlerle halkı seçimlere kadar oyalamaya çalıştığını iddia ederek sorunu çözmek istemediğini savundu ve geri çekilmeyi askıya aldıklarını söyledi.

PKK`ya yakınlığı ile bilinen bir haber sitesinde yer alan habere göre Cemil Bayık, "AK Parti, savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız" dedi. Bayık, çatışmanın daha da şiddetlendirilmesi halinde ise geri çekilen grupların yeniden gönderileceğini söyledi.

"ÖRGÜT MENSUPLARININ ÇEKİLMESİ DURDU, GEREKİRSE ÇEKİLENLER DÖNECEK"

Türkiye`ye 1 Eylül`e kadar tarih verdiklerini söyleyen Bayık, şu ana kadar bir adım atılmadığını iddia ederek, "Bu şu anlama geliyor: Sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız. Savaşı daha da şiddetlendirmek isterlerse, Güney`e (Güney Kürdistan) gelen grupları yeniden göndereceğiz" dedi.