TBMM'de 28'inci dönem 2'nci yasama yılı, bugün Meclis'te düzenlenecek törenle başlayacak. Tören öncesi TBMM ve bakanlıkların bulunduğu İsmet İnönü Bulvarında sabah saatlerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı eyleminde bulunulduğunu saldırganlardan birinin kendini, patlattığını diğerinin ise güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi.  İkinci bir bomba düzeneğine karşı  bomba imha ekipleri saldırganlara ait hafif ticari araçta  arama yapıyor. Bombalı  saldırıda iki emniyet mensubu hafif yaralandı. Ayrıca Kızılay meydanında şüpheli bir paket de kontrollü patlatıldı.  Bombalı saldırıya ilişkin açıklama yapan  Bakan Yerlikaya, 

''Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur.

Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ AMANSIZCA DEVAM EDECEKTİR❗️'' ifadelerini kullandı. 

Patlamanın olduğu yerin yakınında bulunan TBMM giriş kapısının önünde de güvenlik alındı. Önlem için çok sayıda ambulans Kızılay'a sevk edildi, bomba imha ekipleri de bölgede araştırma yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik  saldırı nedeniyle soruşturma başlattı, konuyla ilgili erişim engeli, yayın yasağı kararı verildi. Bölgede şüpheli paketlere yönelik kontrollü patlamalar gerçekleştiriliyor.  Patlamaya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir.'' dedi.