BATMAN - Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, karma eğitimdeki tehlikeye dikkat çekerek karma eğitimdeki amacın çocuklara ve gençlere cumhuriyet ideolojisini aşılamak ve onları değiştirmek olduğunu söyledi.

 

Karma eğitimde pek çok tehlike var
Cumhuriyetin kuruluşundan beri eğitim-öğretimin, ideolojik bir sistem olarak kurgulanıp uygulandığını söyleyen Özperk, "Bu ideolojik sistemin amacı ve hedefi, çocuklarımıza ve gençlerimize cumhuriyetin ideolojisini aşılamaktır ve bu anlamda gençlerimizi değiştirmektir. Bunun temel ayaklarından bir tanesi de `karma eğitim` dediğimiz kız ve erkek öğrencilerin aynı okulda, aynı sınıfta birlikte eğitim-öğretim görmesidir. Bunu gördük ki, modern dünyada ve Avrupa`da olduğu gibi karma eğitimin beraberinde getirdiği pek çok tehdit ve tehlike var" dedi.

 

Batman, kız imam hatip liselerinden yoksun bir şehir
Özperk, Hükümet yetkililerinden beklentilerinin karma eğitime son vermesi ve mutlaka bir an önce özellikle kız ve erkek liselerinin oluşturulması belirterek, "İstanbul ve diğer bazı büyükşehirlerde kız ve erkek liselerinin örnekleri vardır. İstiyoruz ki, bu örnek okul sayıları artırılsın. Çevre illerimizde kız imam hatip liseleri varken, fakat maalesef halen daha bugün itibariyle Batman`ımızda kız imam hatip liselerinden de yoksunuz. O açıdan ildeki yöneticilerimizin inisiyatif almasını ve karma eğitimin alternatifi olan kız ve erkek liselerinin pilot uygulaması anlamında bunun imam hatipten başlanması gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede daha önce yatılı bölge okulu olarak kullanılan fakat öğrenci azlığından dolayı kapatılan okulumuzun erkek imam hatip lisesi olarak açılması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Lisesi`nin de kız imam hatip lisesine dönüştürülmesini umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Özperk, karma eğitimin devam ettiği sürece özellikle çocuklar arasında cinsel suçların, ya da bu anlamıyla meydana gelen psikolojik ve ahlaki sorunların önüne geçilemeyeceğinin bilimsel bir gerçeklik olduğu uyarısında bulundu.

 

Karma eğitim son bulmazsa gençleri kaybetme kaçınılmaz olacak
Özperk sözlerini şöyle tamamladı: "Bu anlamıyla karma eğitimin son bulduğu, isteyen veli veya öğrencilerin kız ve erkek ortaöğretim okullarına devam ettiği liseler temennisiyle hem Hükümete ve hem de ilin yetkililerine sesleniyoruz, lütfen bu konuda biraz çabuk olun, hızlı olun, cesur olun ve birazcık da risk alın. Aksi takdirde gençlerimizi kaybetmemiz kaçınılmaz olacaktır." (M.Fatih Akgül - İLKHA)