Mısırlı bir grup gazeteci ve kameraman tarafından yapılan açıklamada, darbe karşıtı gösterilerde görev yapan gazeteci ve kameramanların maruz kaldıkları saldırıları, İçişleri Bakanlığı önünde bugün yapacakları bir gösteriyle protesto edeceklerini belirtildi. Açıklamada, Rabia, Nahda ve diğer meydanlarda görev yapan gazeteci ve kameramanlara yönelik darbecilerin yaptığı saldırılara karşı itiraz edecekleri ifade edildi.

Darbecilerin yaptıkları saldırıların bazı kameramanların ölümüne sebep olduğunun belirtildiği açıklamada, "Örneğin darbecilerin Mısırlıları topluca katlettiği saldırıda kameraman Ahmet Asım hayatını kaybetti. Yine Rabia Meydanı`nda Musab El- Şami çekim yaparken hayatını kaybetti. Bazıları yaralanırken, kameraları kırıldı veya kameralarına el konuldu. Kameraman ve gazeteciler sadece olanları nakletmektedirler. Dolayısıyla onlara yapılan saldırıların durdurulmasını isteyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, kendilerine yapılan saldırılar sonucunda oluşan maddi ve manevi zararlarının tazmin edilmesi istendi.(İLKHA)