Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, Adıyaman’da camilerde dualarla ihya edildi.

Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camilere akın eden vatandaşlar, geceyi büyük bir coşku ile ihya etti.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından depremde sağlam kalan kentin belli başlı camilerinde düzenlenen programlara katılan vatandaşlar, bol bol salavat getirdi.

Kandil dolayısıyla camilerde okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifleri, ilahi ve kasideleri vatandaşlar, huşu içinde dinledi.

Emir Sultan Camii'nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Mevlid Kandili Özel Programı”nda da gece, dualar ve salavatlarla idrak edildi.

"Rabbimiz bizleri Cennet'te O'na komşu eylesin"

Geceyi idrak etmek için camiye gelen vatandaşlardan Ahmet şahin, "Bu gece bizim yörede namaz gecesi olarak adlandırılır. Bu gece Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrif ettiği gece olarak idrak ediliyor. Bu gece mevlit okuyup, salavatlar getireceğiz. Camide cemaat halinde namazlarımızı idrak edeceğiz. Rabbim bu gece hürmetine Müslümanların günahlarını affetsin, gecemizi mübarek eylesin. Bu gece nasıl ki önemli bir gecedir bu gece gibi her gece Peygamber Efendimizi kalbimizden çıkarmamalıyız. Madem ki önderimiz, rehberimiz Hazreti Muhammed'dir biz de her daim O'nun yolunda gitmeliyiz. Rabbimiz bizleri Cennet'te O'na komşu eylesin." dedi.

"Bütün Müslümanlar bu geceyi fırsat bilip Peygamber Efendimizin izinden gitmelidir"

Cami cemaatinden Yusuf Bozkurt, "Bu gece Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gün olduğundan Kandil Gecesi olarak kutluyoruz. 571'de dünyaya gelen Peygamber Efendimizin zulmün, karanlığın ve putperestliğin kaldırılması için mücadele etti. O dünyaya teşrif ettiğinde Hanif dinine mensup çok az sayıda insan vardı. O dönemde insanlar arasında merhamet kalkmış, kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı.  O'nun gelmesiyle bu adetler son buldu. Bütün Müslümanların O'nun doğduğu günü kutlamaları için camiye gelmelerini istiyorum. İmkânı olan umre ve Hac vazifesini yapsın. Dünya bize ne kadar tatlı görünse de ahiret hayatı daha güzeldir. Bütün Müslümanlar bu geceyi fırsat bilip Peygamber Efendimizin izinden gitmelidir." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimize salavatlar göndereceğiz"

Geceyi idrak etmek için erkenden camiye gelen Mustafa Taştan, "Peygamber Efendimizin doğum gününü anmak için bugün camide bir araya geldik. Namazlarımızı kılıp, Peygamber Efendimize salavatlar göndereceğiz. Peygamber Efendimiz bize hem dünya hem de ahiret kurtuluşu için lazımdır. Bir anne ve baba vesilesiyle dünyaya gelmiş olsak da bizleri kurtaracak olan Peygamber Efendimizdir. İnşallah bol muhabbet ve dua ile geceyi idrak edeceğiz. İnşallah O'nu yüzü suyu hürmetine Rabbim üzerimizdeki musibetleri kaldırır. Çünkü biz kullar yanlışlar yapıyoruz ve başımız musibetler geliyor." şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Mehmet Demir, "Bizler bu gecenin hürmetine Rabbimizden mağfiret diliyoruz. Bu gece Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği mübarek bir gecedir.  Rabbim bu gece hürmetine hayırlı evlatlar, hayırlı komşular bizlere nasip etsin. Rabbim bizleri bağışlasın." dedi. (İLKHA)