Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve beraberindeki heyet, Afganistan'daki çalışmalarına devam ediyor.

Gıda, nakdi, kırtasiye, giyim yardımlarının yanı sıra hayırseverlerin desteğiyle yapılan camilerin açılışını gerçekleştiren vakıf, medreselerde mezun olan hafızlar için de program düzenliyor.

Medresetül Kalem Yetimhanesi ilk hafız mezununu verdi. Hafızlığını tamamlayan Mahmut isimli talebe için Umut Kervanı Vakfı mezuniyet programı düzenledi.

"Toplumumuzun ıslahı için de çalışacağız"

Programda konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, toplumun ıslahı için çalışacaklarını söyledi.

Böylesi güzel bir programda bulunmanın sevincini yaşadıklarını belirten Kurtaran, "Bu güzel kardeşlerimizle birlikte bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mahmut kardeşimiz Kur'an-ı hıfz etti. Peygamber Efendimizin ümmeti olarak, nasıl o yürüyen Kur'an idi, Kur'an'ın hükümlerini, Mekke'nin cahili toplumuna nasıl hakim kıldı, inşallah bizler de Kur'an'ın hizmetçileri olarak yaşayacağız, toplumumuzun ıslahı için de çalışacağız. İnşallah Mahmut kardeşimizin sınıfında bulunanlar da en kısa zamanda hafızlıklarını tamamlayacaklar." dedi.

"Hem dünyamızı hem toplumumuzu güzelleştireceğiz"

Afganistan halkının küfre karşı verdiği mücadeleyi hatırlatan Kurtaran, "Hepiniz çok değerlisiniz, burada en güzel işi yapıyorsunuz. İlim yolunu tutana Allah rahmetiyle kuşatır. Hem dünyamızı hem toplumumuzu güzelleştireceğiz. Sizden önceki atarınız, babalarınız, dedeleriniz gerçekten Afganistan'ımız için, İslam toprağımız için mücadele ettiler, canlarını verdiler. Bizler de sizin yanınızdayız. Bu İslam toprağı için elimizden ne geliyorsa, inşallah yapacağız." ifadesini kullandı.

"Hep birlikte Kur'an'a sahip çıkacağız"

İslam ümmetinin ittihadına vurgu yapan Kurtaran, "Kendinizi küçük görmeyin. Hepiniz Afganistan'ın geleceğinde yer alacak değerli insanlarsınız. Bundan dolayı ilminize, Kur'an'ınıza sahip çıkın. Hep beraber sahip çıkacağız inşallah. İslam ümmeti olarak hem toplumumuzda hem bütün dünyada bir ittihadı sağlayacağız.  İslam ile dünyamız güzelleşecek. Kardeşimizin eğitiminde emeği geçen hocalarına, buradaki bütün yöneticilerimize de teşekkür ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)