622: Tüm Mü’minlerin esenlik içinde hicreti tamamlamalarının ardından Mekke’den ayrılan peygamber efendimiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem ile yol arkadaşı Hazreti Ebu Bekir radiyallahu anh, Medine’ye ulaştı. Zorlu ve tehlikelerle dolu hicret yolculuğu Allah’ın yardımıyla sağ salim bitmiş ve mukaddes yolculuğun kutlu yarenleri Medine ufuklarında görünmeye başlamıştı. Günlerdir endişe ve heyecanla bekleyen Mü’minler, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin gelişini Arabistan’da eşine rastlanmamış bir coşku seli ile karşılamış ve İslam Daveti’nin önemli süreçlerinden biri olan Hicret, sevinç gözyaşlarıyla sonlanmıştı. (Hicret tamamlandı)
1187: Selahaddin Eyyubi, Kudüs’ü kuşattı. Mısır ve Suriye Sultanı, Eyyubi Hanedanı’nın kurucusu ve Kudüs’ün kurtarıcısı olan İslam’ın büyük hükümdarı Selahaddin Yusuf bin Eyyub, Hıttin savaşı ile 2 Ekim 1187’de Kudüs’ü Haçlı kuvvetlerinden alarak kentte 88 yıl süren Hıristiyan egemenliğine son vermiştir. Akabinde de Hıristiyanların düzenledikleri Üçüncü Haçlı Seferi’ni etkisiz hale getirmiştir. (Selahaddin Eyyubi, Kudüs’ü kuşattı)
1633: Galileo Galilei, İspanyol Engizisyon Mahkemesi’nde, dünyanın güneşin etrafında döndüğünü söylediği için yargılandı. Mahkemenin huzurunda bu görüşünden döndüğünü ikrar etmesi şartıyla idam edilmekten kurtuldu. Endülüs Medeniyeti’ne mutaassıp ve vahşi bir Haçlı ruhu ile düşman kesilip; bütün Müslümanları katliamlardan geçirerek İspanya’dan süren ve kör bir hınçla bütün ilmi eserleri yok eden Avrupa, İslam İlim Medeniyeti’nin yüzyıllar önce ispat ettiği gerçeklere düşmanlık ediyordu. İlim adamlarını idam ediyor ve kitapları yakıyordu. (Galileo Galilei yargılanmaya başladı)
1922: Fransız ve İtalyan kuvvetleri, Çanakkale’den çekildi. Avrupalıların Osmanlı’yı işgal etmeleri, madde planında sona eriyordu. Ama manevi işgal “modernleşmek, muasır medeniyetler seviyesine çıkmak” adı altında günümüze değin içerideki işbirlikçilerin de desteğiyle devam edecekti. (Fransız ve İtalyan kuvvetleri, Çanakkale’den çekildi)
1937: Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi’nde, Atatürk’ün de isteğiyle, Türkiye’nin ilk resim ve heykel müzesi açıldı. İlmi ve İslami her kurumu kapatıp yasaklayan yeni rejim, Batı kültür emperyalizminin tüm organizasyonlarına memleketin kapılarını ardına kadar aralıyordu. “Giyim-kuşamda ve yaşam tarzında Batılılara ne kadar benzeniler ise o kadar gelişme gösterilecektir” inancı benimsenmekteydi. (Türkiye’nin ilk resim ve heykel müzesi açıldı)
1943: Üstad Bediüzzaman ve bir grup Risale-i Nur talebesi tevkif edilerek Ankara, Isparta ve oradan Denizli’ye getirildiler. Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri, dinsizleştirilmek istenen Müslüman gençliğin imanını kurtarmak için büyük bir himmetle “iman hakikatleri”ni yaymaya çalışmış ve bu nedenle hâkim zihniyetin hedefi haline gelmişti. Onu ömür boyu rahat bırakmayan rejim, sürgünlerle, hapislerle ve ev hapsinde tutarak bu mücadelesine engel olmaya çalışmıştı. (Üstad Bediüzzaman ve bir grup Risale-i Nur talebesi tevkif edildi)
1974: ABD Senatosu, Türkiye’ye yapılan askeri yardımın kesilmesini onayladı. Başbakan Ecevit bu karar hakkında: “Amerika için de düşündürücüdür” dedi. Amerika Türkiye’nin Kıbrıs Harekâtı’na şiddetle karşı çıkmış ve ambargo uygulama kararı almıştı. (ABD Senatosu, Türkiye’ye yapılan askeri yardımın kesilmesini onayladı)
2014: Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kobani bölgesindeki çatışmalardan kaçan yaklaşık 45 bin Suriyeli, 8 ayrı noktadan Türkiye’ye giriş yaptı. (Suriye’deki çatışmalar)
2019: ABD, Afganistan'da, insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda, çam fıstığı toplayan 30 işçiyi katletti, 40 işçiyi de yaraladı. (İşgalci ABD çam fıstığı toplayan işçilere saldırdı)
2019: Hayatını İslam davasına adayan Salih Çelik, böbrek ve karaciğer kanserinden dolayı tedavi gördüğü hastanede vefat etti. (Dava adamı Salih Çelik vefat etti)