DİYARBAKIR -Yenişehir ilçesinde, Askerlik Şubesi Kavşağı'ndaki orta refüje dikilen reklam panosu ile ağaçların sürücülerin görüş mesafesini daralttığı ve kazalara neden olduğu belirtildi.

Vatandaşlar, Elazığ Caddesi ile Gevran Caddesi'nin birleştiği Askerlik Şubesi Kavşağı'nda karşıya geçmeye çalışan araçların geçiş üstünlüğü olan araçları göremediklerini ve bundan dolayı trafik kazalarının meydana geldiğini söylediler.

Askerlik Şubesi Kavşağı'nda bulunan ağaçların ve billboardların sürücülerin görüş alanını daralttığını ifade eden İhsan Yavuz, kendilerinin araçlarıyla yeşil ışıkta geçmelerine rağmen karşıdan gelen bazı araçların kırmızı ışıkta geçtiğini söyledi. Kırmızı ışıkta geçen araçların kazalara neden olduğunu belirten Yavuz, "Görüş açımız kapanmazsa biz karşıdan gelen aracı göreceğiz. Ambulans da geçebilir askeri araç da geçebilir. Araç sürücülerinin görüş açılarının açık olmamasından dolayı burada birçok kaza meydana gelmektedir. Dün de burada kaza oldu, 5 kişi yaralandı." dedi.

Kavşaktaki billboard ve ağacın kaldırılmasını istediklerini ifade eden Yavuz, " Biz dolmuş şoförleri olarak yetkililerden bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Görüş açısını kapatan pano ve ağaçtan dolayı birçok kaza meydana gelindiğini ifade eden bir başka vatandaş da "Bundan dolayı dünd e kaza meydana geldi. 5 kişi yaralandı. Yetkililerden bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz." İfadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)