ŞANLIURFA - En son özür grubundan ve normal il dışı tayinlerden dolayı 3 bin öğretmenin ilden ayrıldığı belirtilen açıklamada, şu anda 10 bin öğretmen açığı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "9 Eylülde yapılacağı söylenen öğretmen atamalarında 40 bin kişilik kadrodan 2500-3000 kadarının ilimize ayrılması bekleniyor. Bu da yaklaşık 7 bin açık demektir. Bu açığı kapatmak için il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ücretli öğretmen arayışına gidecek ve bulabildiği herkesi, branşına bakmaksızın 4 yıllık, hatta 2 yıllık yüksekokul mezunlarını görevlendirecek" denildi.

Şanlıurfa'ya gelen öğretmenlerin bir an önce gitmek istemesinin sebeplerine değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şanlıurfa zorunlu hizmet bölgesi olmadığı için, ilk atamayla gelenler, zorunlu hizmetlerini tamamlamak için mecburen gidiyorlar. Özellikle il merkezinde ev kiralarının çok yüksek olması da öğretmenlerin ilimizden ayrılmasına sebep oluyor."

Açıklamanın sonunda, bu sorunların aşılması için Şanlıurfa'nın zorunlu hizmet bölgesine alınması gerektiği belirtilerek kira fiyatlarının düşmesi için de yetkililerin harekete geçmesi gerektiğine vurgu yapıldı. (Mehmet Demir - İLKHA)