BATMAN - Öğrencileri ve toplumu olumsuz yönde etkileyen "Karma eğitim` sisteminden biran önce vazgeçilmesi için çağrıda bulunan Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Davut Şahin, karma eğitim sisteminin zararlarına değinerek kız ve erkek okullarının ayrılması gerektiğini belirtti.

Eğitim sistemi sosyal bir yara haline dönüşmüş
Karma eğitim sisteminin ülkede sosyal bir yara haline geldiğini belirten Şahin, "Karma eğitim sistemi bir hak ihlalidir. Bizler, Müslüman bir toplum olmamız münasebetiyle birçok konuda olduğu gibi daha doğrusu her şeyde olduğu gibi eğitim sistemi ve şeklini de dinimiz olan İslam`dan almak zorundayız. Yani İslam`ın bize emrettiği şekilde eğitim ve öğretimimizi yapmak zorundayız" dedi.

İslam`ın insanları eğitim ve öğretime teşvik ettiğini ifade eden Şahin, Allah`ın Peygamberimiz vasıtasıyla insanlara gönderdiği ilk emrin `oku` emri olduğunu hatırlattı.

Okullardaki cinayetlerin sebebi karma eğitim sistemidir
Yapılan eğitim ve öğretimin Allah`ın razı olduğu bir şekilde yapılmamasının bir eksiklik olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu şekilde yapılan eğitimde istenilen netice ve verim elde edilemez. İslam, karşı cinsler arasındaki bu temayülü meşru bir çerçevede sınırlandırıyor. Yapılan istatistiklerde, her yıl okullarda yaralamalara, cinayetlere varan yüzlerce ve belki binlerce vaka gerçekleşmektedir. Bunun en büyük sebebi karma eğitim sistemidir" ifadelerini kullandı.

Karma eğitim sistemi hak ve özgürlük ihlalidir
Karma eğitim sisteminin toplumsal bir yara haline geldiğini ve mutlak bir şekilde bunun tedavi edilmesinin şart olduğunu kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu konuda Başbakan`ın da kendisine düşen sorumluluğu görüp gereğini yerine getirmesi lazım. Özellikle bu tür toplumsal sıkıntıları giderme noktasında birçok eksiği bulunmaktadır. Fıtri olarak kadınların kadınlarla ve erkeklerin de erkeklerde zaman geçirmesi gerekir. Aksi durumda karşı cinsler arasında bir temayül doğurur. Karma eğitim sistemi aynı zamanda bir hak ve özgürlük ihlalidir. Hükümetin acilen bu duruma el atması ve yeni anayasa yapım sürecinde de bunu özellikle masaya yatırıp bu Müslüman toplumun beklentisini de yerine getirmesi lazım."

İslamın ön gördüğü eğitim olmazsa dindar gençlik nasıl yetiştirilir?
Başbakan`ın "Dindar bir nesil, dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz` sözünü hatırlatan Şahin, hükümet yetkililerden talepte bulunarak, "Gençlerimizin yüzde 99`u eğitim sürecinden geçerek hayatını, düşüncesini şekillendiriyor. Bu eğitim sisteminde de bu gençliği dindarlığa götürecek İslam`ın ön gördüğü altyapı ve zemin oluşmazsa dindar gençlik nasıl yetiştirilir? Böyle bir neslin yetişmesi için 99 oranda eğitimle olması gerekir. Bu da eğitim sistemiyle gelir. Öncelikle bu ortamı da Başbakanın hazırlaması gerekir. Artık bu hak ihlalinin de kaldırılması, toplumun bu isteğinin ve talebinin kesinlikle yerine getirilmesi ve karma eğitimden toplumumuzun kurtarılması gerekir" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)