Öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda yiyecek ve içecek tüketmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, ekipler okul kantinlerini; ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları, satışı yapılan yiyeceklerin hijyen koşullarına uygun olarak hazırlanması ile mutfaklarının hijyen kurallarına uygunluğu hususlarında denetliyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın 81 ilde eş zamanlı okul kantinlerine gerçekleştirilmesini istediği denetim seferberliği kapsamında okul kantinlerinin ve yemekhanelerin denetlendiğini ifade eden Gıda ve Yem Şube Müdürü Enver Özdemir, bu 3 haftalık denetim seferberliğinde kasap, manav ve şarküteri gibi benzeri satış yerlerine denetimler gerçekleştireceklerini kaydetti.
"Bu yıl bin 900 öğrenciye güvenli gıdaya ulaşım konusunda eğitim vermişiz"
2023 itibarı ile bin 453 gıda işletme sayısına ulaşıldığını ifade eden Özdemir, " 180 eğitim kurumu, kantin ve yemekhanelerini 2023 yılı içerisinde 183 defa denetlemişiz. Her güz ve baharda okullara hem eğitim hem de denetim faaliyeti gerçekleştiriyoruz. 2023'ün bahar ayında bin 900 öğrenciye güvenli gıdaya ulaşım konusunda eğitim vermişiz." bilgisini paylaştı.
"En iyi denetçi vatandaşın, tüketicinin kendisidir"
5 bin 996 sayılı Gıda ve Yem kanunu kapsamında tüm gıda işletmelerinde tarladan sofraya kadar güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşımda yetkili kurumun Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarın ve Orman il Müdürlüğü olduğunu hatırlatan Özdemir, " Denetimler gıda kontrolleri tarafından yapılır geleceğin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin yeterli, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması gıda denetçileri için son derece önemli bir husus olup tüm gıda işletmelerine yönelik resmi kontrol faaliyetlerimizi arttırarak devam etmekteyiz. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında Alo 174 gıda hattından bize ulaşmaları durumunda gerekli kontroller gerçekleştirilecektir. En iyi denetçi vatandaşın, tüketicinin kendisidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)