BİTLİS - Allah'ın vermiş olduğu ömür sermayesinin internet kafe ve kahvehane köşelerinde tüketilmesinin İslami, imanı, ahlaki ve Kur'an-i açıdan büyük riskler taşıdığını ifade eden İmam Servet Batur, halkın camilere göstermediği ilgiyi internet kafelere gösterdiğini ifade etti.

Babur "Biraz mantıklı düşündüğümüz zaman ruhen ve bedenen kendimizi oralara teslim ettiğimiz zaman hevai ve nefsani duygularımızı kabartmış bulunuyoruz. Hiç bilmediğimiz hiç tanımadığımız insanlarla, saatlere boş konuşmaları çetleşmeleri yapabiliyoruz. Maalesef bu da bizim beyinlerimiz üzerinde büyük hasarlara neden olmaktadır. Çünkü bazen gece uykularımızda, namazlarımızda ve yürüyüşlerimizde kendileriyle konuştuğumuz insanları göz önüne getirerek onlara nasıl kelime yetiştirebilirim nasıl cümle ulaştırabilirim düşüncesiyle hareket ediyoruz. Yani biz bir nevi biz olmaktan çıkmışız.'' ifadelerini kullandı.

"Bizi biz olmaya sevk eden ahlaki değerlerimizden uzaklaşarak değerlerimizi unutuyoruz." diyen Babur şöyle devam etti: "Bunun sebebinde yatan en büyük etken ise boş vakit olarak biliyoruz. Oysaki Resulullah buyurmuştur ki 'İki nimet vardır ki insanların çoğu aldanmıştır. Bunlar: Boş vakit ve sıhhattir.' Boş vakitlerimizi internet ve kahve köşelerinde değil ibadetle geçirelim. Allah'ın bize vermiş olduğu ömür sermayemizi kahve köşelerinde bizler tükettiğimiz zaman; İslami, imanı, ahlaki ve Kur'an-i olarak bize ne kadar faydaları dokunabilir ki… İnternet kafeler beynimize kalbimize ve manevi duygularımıza zarar vermektedir. Bunları yaptığımızda ne namazımızdan ne Kuranımızdan ne İslam'ımızdan ne de İslami cemaatlerimizden hiçbir zevk olamayız.''(Menderes Beysülen-İLKHA)