BATMAN- Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sason-Der) gönüllüleri, Batman'ın Sason ilçesindeki Mereto Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Tırmanışa katılanlar Mereto dağından güneşin doğuşunu izlediler.

Güneşin doğuşunu izlemek için yola erken çıktıklarını belirten Dernek Başkanı Metin Özmen, "Daha öncede defalarca Mereto'ya çıkmıştım ama güneşin doğuşunu izlemek nasip olmamıştı. Mereto Dağı'na dokuz defadır geliyorum. Gerçekten her geldiğimde de büyük bir heyecan duyuyorum. Mereto Dağı Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en yüksek dağıdır. Doğu Anadolu Bölgesinin de en yüksek dağlarından biridir. Burası gerçekten görülmeye değer bir yerdir. Bölge halkımızı ve tüm inanlarımızı Mereto Dağı'na davet ediyoruz. Temennimiz Mereto Dağı'nın tanıtılması ve bölge turizmine açılmasıdır" dedi.
Mereto'ya ilk defa tırmandığını söyleyen Sason Tekel Camisi İmamı Medeni Demir, "İlk tırmanışım oldu. Böyle bir organize yaptıklarından dolayı Sason-Der'e teşekkür ediyorum. Allah'u Teala dağları Yeryüzüne bir kazık olarak dikmiş. Bizlerde buraları görüp Dağlara ve her şeye hükmeden Allah'ın büyüklüğünü, azametini idrak etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tatvan'dan gelen Tıbbi Sekreter Özgür Baz ise, "Tırmanışa Bitlis-Tatvan'dan geliyorum. Gerçekten çok güzel bir organizasyon oldu. Böyle organizasyonların olması hem Sason için, hem de Batman'ın ve bölgemizin iyi tanıtılması için çok önemlidir." dedi.

Mereto zirvesinde kahvaltı yapan tırmanışçılar, zirvede çeşitli aktiviteler gerçekleştirdikten sonra öğle saatlerinde ilçeye döndü.(M.Fatih Akgül-İLKHA)