DİYARBAKIR - Diyarbakır'da bir zamanlar her sokakta ve köşe başlarında görmeye alıştığımız seyyar dondurmacıların yerini fabrikalarda imal edilen ambalajlı dondurmalar aldı. Ambalajlı olanlar daha hijyenik olsa da vatandaşlar termoslardaki dondurmalardan aldıkları tadı, fabrikalarda üretilen dondurmalardan alamadıklarını ifade ediyorlar.

Maddi durumlarının el verişsizliği nedeniyle Diyarbakır'ın yaz aylarındaki kavurucu sıcaklığı altında, ellerindeki termoslarla cadde cadde dolaşan sınırlı sayıdaki dondurmacı, geçimlerini bu yolla sağlamaya çalışıyor.

Bunaltıcı sıcaklıkta tarihi Balıkçılarbaşı semtinde sırtına aldığı dondurma termosuyla dolaşan Murat Usta, seyyar dondurmacılık mesleğini devam ettirmek istediğini ifade ediyor. 15 yıldan bu yana seyyar dondurmacılık yaptığını söyleyen Murat Usta, yaptığı işin ölmek üzere olduğunu belirtiyor.

Özellikle çocuklardan yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Murat Usta, "15 yıldır bu mesleği yapıyorum. Eskiden bu meslek çok popülerdi. Fakat hazır dondurmalar çıktıktan bu yana bizim işimiz öldü. Ben bu mesleği inadına dirilteceğim." dedi. (Emrullah Araz / Hüseyin Yalçın-İLKHA)