AĞRI - Ağrı'da defineciler tarihi mezarları tahrip ediyor. 18. yüzyılın sonlarında yapılan ve Topkapı Sarayı kadar tarihi bir öneme sahip olduğu belirtilen İshakpaşa Sarayı'nın etrafındaki mezarlar define arayanlar tarafından tahrip ediliyor.

Yaptıkları kazılarla tarihi mezarlara ve eserlere büyük zarar veren defineciler kimi zaman hızını alamayarak Osmanlı döneminde yaşamış olan büyük zatların mezarlarını da açıp zarar veriyor.

Üzerinde her hangi bir işaretin bulunduğu mezar yada anıtın çevresini kazan defineciler, yasal olmamasına ve halkın tepkisine aldırış etmeden kazı çalışmalarına devam ediyor.
Definecilerin yaptıklarını büyük zulüm olarak değerlendiren Adem Han, yapılan kazıların genelde Osmanlı döneminde yaşamış büyük zatların mezarlarına yönelik olduğunu söyledi. Han, mezarları kazılan kişilerin Osmanlı Döneminde yaşayan İslam alimleri ve saygın kişiler olduğunu söyledi.

Definecilerin yapılan kazılarda çoğu zaman aradıklarını bulamadığını belirten Han, "Bakın Sarayın her tarafı delik deşik edilmiş ama birçoğu da eli boş dönmüş."şeklinde konuştu.
Bu işi yapanların artık sınır tanımadığını dile getiren Han, hayatın sadece dünya malından ibaret olduğu anlayışıyla hareket eden definecilere karşı devletin ve yetkili kişilerin biran önce harekete geçmesi ve ciddi önlemler alınması gerektiğini sözlerine ekledi.(Zeki Aras-İLKHA)