Hindistan Demiryolları, Haberleşme, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ashwini Vaishnav, gazetecilere yaptığı açıklamada "katılımcı ülkelerden bazılarını borç tuzağına düşürdüğü" iddia edilen Çin projesiyle karşılaştırıldığında yeni projenin kazanç sağlayacağını savundu.

Vaishnav, "Proje o kadar kârlı olacak ki çok sayıda çok taraflı kurum bunu finanse etmeye hazır olacak. Taşımacılık o kadar çok gelir sağlayacak ki, ev sahibi ülkeyi borç tuzağına sürüklemeden her şeyi kendi başına ödeyebilecek." dedi. 

Vaishnav, bir kısmı deniz koridoru, bir kısmı da demiryolu koridoru olacak projenin hayata geçirilmesi halinde her ülkenin kendi ihtiyaçlarına göre karar verebileceğini belirtti.

Projenin Gujarat, Goa, Maharashtra, Karnataka ve Kerala eyaletlerindeki Hindistan limanlarını, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün ve işgalci Siyonist rejimi dahil Orta Doğu'daki demiryolu ve liman tesislerine bağlamasının beklendiğini ifade eden Vaishnav ardından da rotanın Avrupa'ya gideceği ve Hindistan ile Avrupa arasındaki ticareti potansiyel olarak yüzde 40'a kadar artıracağını söyledi.

Hindistan'da geçtiğimiz gün yapılan G20 zirvesinin oturum aralarında ABD, Avrupa Birliği ve diğer ülkeler, Hindistan'ı Orta Doğu ve Avrupa ülkeleriyle bağlayacak bir ulaşım ve ekonomik koridor oluşturma projesine desteklerini açıklamış ve bir teklif sunma konusunda mutabakata varmıştı. (İLKHA)