Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara güvenilir gıda temin etmek amacıyla çalışmalarını tarladan sofraya kadar her aşamada kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.
Bu kapsamda, rutin denetimlerin yanı sıra farkındalığın artırılmasına yönelik gıda denetimlerinin yoğunlaştırılmasına ilişkin 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne talimat gönderdiklerini ifade eden Yumaklı, lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu gıda tüketimi yapılan iş yerlerinin 21 Ağustos-8 Eylül 2023 tarihleri arasında Türkiye genelinde denetlendiğini kaydetti.
Yumaklı, "Bu denetimlerde, 7 binin üzerinde Bakanlık kontrol görevlisi teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uygunluk denetimi yaptı. 3 haftalık süre boyunca 54 bin 776 denetim gerçekleştirildi, 245 adet idari yaptırım uygulandı." dedi.
Halk sağlığının korunması açısından kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerinin de üretim ve satış için gerekli şartları taşımasının büyük önem taşıdığının altını çizen Yumaklı, "Bu iş yerlerine yönelik olarak da 13 Eylül'den itibaren 29 Eylül'e kadar sürecek eş zamanlı denetimler gerçekleştirilecek. 3 hafta süresince özellikle muhafaza ve hijyen koşulları açısından önem arz eden gıdaların satışının yapıldığı kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı yönünden denetlenecek." bilgisini paylaştı. (İLKHA)