MARDİN - Suriye`nin Kamışlı kentine komşu olan Nusaybin ilçesi Kara Hudut Kapısı yakınında bir araya gelen Suriyeli Kürt Mülteciler "Sarin Gazı" katliamını kınadı.

Grup adına açıklama yapan Salar Hobo, Baas rejiminin Guta`da katliam yaptığını belirterek, rejimin katliamda hiç kimsenin arasına fark koymadığını söyledi.

Suriye`nin tüm şehirlerinde ya kendileri ya da korucuları tarafından kan döküldüğünü belirten Hobo, "Görüyoruz ki söz sahibi dünya devletleri bu rejimin destekçileridir, yanındadır. Dünya devletleri, İnsan Hakları, BM nerededir. Bugün bizler Türkiye`ye sığınmışız. Suriyelilere kucak açtığı için Türkiye`ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Dr. Muhammed ise, Baas rejiminin Halepçede`de 5 bin insanı katlettiği gibi Suriye`de kimyasal silahla bin kişiyi katlettiğini söyledi.

Dünya ülkeleri ve BM`ye çağrıda bulunduklarını kaydeden Dr. Muhammed, "Beklentimiz Suriye halkına destek vermeleridir. Rejim, yanındakiler hariç kimseyi tanımıyor. İnsanlarımız rejimden kaçmış buralarda parklarda yatıyor. İşsiz güçsüz kalmış durumdalar. Herkesin bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamadan sonra grup sessiz bir şekilde dağıldı.
(Halil Akbalık - İLKHA)