PTT kart fatura ödeme, para çekme ve gönderme, nakit çekim, alışveriş gibi birçok alanda kullanılabiliyor.. Peki PTT Kart nasıl alınır?

PTT kart nasıl alınır?

PTT kart almak için  bir PTT şubesine giderek  Posta Çeki Hesabı açtırmanız gerekmektedir. çiftçilere özel Tarım Kredi Ortak Kart, Üniversite öğrencileri ile idari ve akademik personellerine Kampüs Pttkart,  esnaflara özel Esnaf Pttkart, Memursen üyelerine özel Motif kart verilmektedir.  PTT kart'larda kart aidatı, işletim ücreti alınmıyor.

PTT kart şifre alma

44 1 788 PTT Çağrı Merkezi'ni arayarak ya da bir PTT şubesinden şifre alabilirsiniz. Pttmatik'ten şifrenizi değiştirebilirsiniz. 

Ancak GSM numaranız  PTT sistemlerinde kayıtlıysa Çağrı merkezi aracılığıyla şifre alabilirsiniz. 

PTT kart şifrenizi unutursanız 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi aracılığıyla ya da PTT şubesine giderek şifre değiştirebilirsiniz. 

PTT kartla online alışveriş

3D secure altyapısını kullanan internet sitelerinde PTT kartınızla alışveriş yapmanız mümkün.  Alışverişi yaptığınızda, sistemde kayıtlı cep telefonunuza iletilen tek seferlik şifre bilgisi gelecek ve alışverişiniz tamamlanacaktır. 

Online alışveriş için  444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezi ve PTT işyerlerinden kartınızın yurtiçi ve yurtdışı işlem kısıtlamalarını kaldırabilirsiniz.