Kötü beslenme şekli vücudun iltihaplanmasının temel sebepleri arasında yer alıyor. İşlenmiş gıdalar, karbonhidratlar, ekmek, pirinç, doymuş yağ içeren gıdalar iltihaba neden olan unsurlar arasında yer alıyor. İltihap kronikleştiği takdirde kanser, kalp hastalığı, damar sertliği, astım, diyabet gibi rahatsızlıklara yol açabilir..
Bazı besinler vücudun iltihaplanmasını önlüyor. Bunlar;
-Ceviz, badem, fındık
-Zeytinyağı
-Yağlı balıklar
-Kırmızıbiber, sarımsak
-Balık yağı
-Lifli gıdalar (çilek, portakal, elma vs.)
-Brokoli, ıspanak, karnabahar gibi sebzeler
-Domates, avokado
-Çinko, e vitamini, d vitamini içeren besinler
İLTİHABIN VÜCUTTAN ATILMASINI SAĞLAYAN KÜRLER
TARÇIN
Tarçını balla karıştırıp macun kıvamına getirin ve her sabah bir kaşık tüketin. Ayrıca meyvenin, yoğurdun üzerine serperek tüketebilirsiniz.
ZERDEÇAL
Sabahları aç karnına içeceğinizi zerdeçal kürü.. Bir bardak suyu kaynatın ve içine bir tutam zerdeçal atarak demlenmesini bekleyin. Ilıdıktan sonra içebilirsiniz..
ZENCEFİL
21 gün boyunca uygulayacağınız zencefil kürü vücuttan iltihabın atılmasını kolaylaştıracaktır. 1,5 bardak suyu kaynatın ve içine 1 parça zencefil atın 5 dakika daha kaynatın ılıdıktan sonra kahvaltıdan önce için.
Mide iltihabı için;
-Papatya çayı
-Az ve sık yemek
-Baharat ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak iyi gelecektir.