Zencefil (Mide)

Tıp bilimi gelişmeden yüzyıllar önce bile mideye faydaları bilinen zencefil, kusma ve deniz tutması gibi problemler için yoğun olarak kullanılıyordu. B6, C vitaminleri, kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengin olduğu gibi mide kaynaklı sindirim problemlerinin tedavisinde de kullanılıyor.

Şeker Pancarı (Pankreas)

Şeker Pancarı pankreasın sağlıklı bir şekilde fonksiyonunu yerine getirmesini sağlıyor. B6 vitamini açısından zengin bir kaynak olan bu besin, başta pankreas kanseri olmak üzere pek çok kanser türüyle savaşıyor ve yaşlanma karşıtı özelliğiyle biliniyor.

Mantar (Kulak)

Yarıya kesildiğinde insan kulağının şeklini andıran mantar, D vitamini açısından zengin bir gıda olduğu için kulak sağlığını koruyor ve işitme kaybını engelliyor.

Domates (Kalp)

Tıpkı kalp gibi kırmızı ve dört odacığa sahip! Kalbin en önemli ihtiyacı olan likopen açısından zengin olduğu için kalple ilgili neredeyse bütün rahatsızlıkları önleme yeteneğine sahip. Aynı zamanda yine kalp için faydalı olan C vitamini kaynağı!

Üzüm (Akciğer)

Salkım halindeki üzümün akciğerlere benzediğini düşünmüş müydünüz? Akciğerlerdeki oksijeni kan dolaşımına ileten alveollerin doğal kaynağı olan üzüm, akciğer kanseri ve alerjik astım riskini minimuma indiriyor. Tabii konu kanser olunca sadece üzümün yeterli olmayacağını tahmin edersiniz. Sağlıklı beslenme ve kaliteli bir yaşam tarzı alabileceğiniz en iyi önlem.

Avokado (Rahim)

Rahim ağzına olan benzerliğiyle dikkat çeken avokado, rahim ağzı kanserini önlüyor ve kadınların hormon dengesini düzenliyor. Büyümesi tıpkı ana rahmindeki bebekler gibi dokuz ay süren avokadonun, ana rahmi sağlığı için bu denli faydalı olması uzmanları bile şaşırtıyor.

Ceviz (Beyin)

Organa benzeyen yiyecekler arasında en bilineni olsa gerek! Kıvrımları ve iki lobuyla insan beynini andıran ceviz, beyin sağlığına ve hücreler arası sinyal iletimine büyük destek oluyor. Beynin en önemli ihtiyaçlarından olan omega-3, folik asit ve E vitamini açısından oldukça zengin. Ayrıca alzheimer hastalığıyla da savaşıyor.

Havuç (Göz)


Dilimlendiğinde tıpkı göze benzeyen havuç, içerdiği beta-karoten sayesinde göz bozukluklarını ve katarakt hastalığını engelliyor. Uzmanların tavsiyesiyse küçük yaşlardan itibaren düzenli olarak havuç tüketmek!

Kereviz (Kemik)

Kemik yapısına benzeyen kereviz, kemiklerde yüzde 23 oranında bulunan sodyum açısından oldukça kuvvetli bir kaynak. Bu da kemik sağlığını desteklemesini ve kemik erimesi hastalığıyla savaşmasını sağlıyor.

Kuru fasülye (Böbrek)

Fasulye ve böbreklerin fiziksel benzerliği diğerlerine göre çok daha belirgindir. Bu sebze böbrekler için güçlü bir arındırıcı etkiye sahiptir. Geleneksek Çin tıbbında fasulye, böbrek fonksiyonlarını iyileştirmek ve güçlendirmek için kullanılır.

Çilek (Diş)

Resimde de gördüğünüz gibi, dişin ve çileğin iç kısmı birbirine gerçekten çok benzer. Doğal diş beyazlatıcıların en başında gelen çilek; güçlü ve sağlıklı dişlere, diş etlerine ve ağız yapısına sahip olmanızı sağlar.

Kaynak: İyi Hisset