Diş ağrısının çeşitli sebepleri vardır. Diş çürükleri, diş kırılması, diş eti rahatsızlıkları, gömülü dişler gibi sebepler şiddetli diş ağrılarına sebep olmaktadır. Özellikle basınç uygulandığında sıcak, soğuk besinler tüketildiğinde hissedilir. Geceleri hissedilme şiddeti daha fazladır. Enfeksiyon kaynaklı diş ağrısında ağrıyla birlikte ateş, yüzde şişlik, ağız kokusu da ortaya çıkar. 

DOKTORA GİTMEDEN DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER? DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Tahrişten kaynaklı diş ağrısında ağrı bulunan bölgeyle çiğneme yapmayın, kısa bir süre sonra ağrı geçecektir. Diş ağrınız varsa kesinlikle sigara içmeyin, sert yiyecekler yemeyin, çok sıcak ya da çok soğuk besinler tüketmeyin. 

Ağrı bulunan bölgeye kolonya uygulaması zararlıdır. Yanığa sebep olabilir. Dişlerinizi düzenli olarak temizleyin, ek olarak  gargara ya da diş ipi kullanabilirsiniz. 

Diş ağrısına ne iyi gelir?

Evde uygulanabilecek, diş ağrısına iyi gelecek çeşitli yöntemler vardır. Bunlar;

Karanfil yağı

Antiseptik olan karanfil yağı ağrıyı ve iltihabı geçirmeye yardımcı olur. Bir bardak suyA bir damla karanfil yağı damlatıp gargara yapabilirsiniz. 

Nane çayı

Nane çayı poşetini soğutup ağrılı bölgeye koyarsanız yatıştırıcı özelliği sayesinde ağrınıza iyi gelecektir. 

Buz uygulaması

Bir buz torbasını havluya sararak 15-20 dakika ağrıyan bölgeye koyun ve birkaç saatte bir tekrarlayın. Ağrınıza iyi gelecektir. 

Tuzlu Su gargarası

Tuzlu su diş aralarındaki kalıntıları gevşetir, iltihapları azaltır, diş temizliğini kolaylaştırır. Bir bardak suya yarım çay kaşığı tuz koyup karıştırın ve ağzınızı çalkalayın. 

Sarımsak 

Sarımsağın içerisindeki allis bakterileri öldürerek ağrıyı azaltır. Sarımsağı ezerek macun kıvamına getirin ve ağrıyan bölgeye uygulayın.