Kahvaltı soframızı renklendiren, kayısının en lezzetli hali kayısı reçeli nasıl yapılır birlikte bakalım.. Katkı maddeli hazır reçeller yerine yeterli malzemeyle en lezzetli reçelleri evde de yapabiliriz.. Lezzetli bir kayısı reçelinin püf noktası nedir?
Kayısı reçeli için gerekli olan malzemeler;
1 KİOGRAM KAYISI
3 SU BARDAĞI ŞEKER
ÇEYREK LİMONUN SUYU
3 KARANFİL
Kayısı reçelinin yapılışı;
Öncelikle kayısımızı yıkayarak ortadan ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz ardından dört parçaya bölüyoruz ve derin bir tencereye alıyoruz.
Ardından üzerine 3 su bardağı şekeri ilave ederek bir gece boyunca suyunu salması için bekletiyoruz.
Ertesi gün orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz, kıvam almaya başladığında içerisinde limon suyu, karanfil ve tadını seviyorsanız biraz toz tarçın ilave ediyoruz.
İyice kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve soğuduktan sonra kavanozlara koyarak serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
KAYISI REÇELİ PÜF NOKTASI
Kıvamını tam olarak tutturmak için limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika kaynatıp altını kaynatın.