Enstitüsü, uzman eğitmenler ile çekilen canlı dersleri ve eğitim videolarını, öğrenciler ile buluşturuyor, eğitim sonunda üniversite onaylı, uluslararası geçerli ve enstitü onaylı üç farklı sertifika veriyor.
Boğaziçi Enstitüsünün tarihçesi
Türkiye’nin "kaliteli çevrim içi eğitim" boşluğunu doldurmak amacıyla 2013 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Enstitüsü, "nitelikli eğitimi tabana yayma" mottosuyla hareket ediyor.
Bu bağlamda üniversiteler ile birlikte çalışıyor, uluslararası iş birlikleri kuruyor ve eğitim ihtiyacı hisseden insanlara ulaşmaya çalışıyor.
Enstitüsü, amacını şu şekilde açıklıyor:
"Amacımız insan yaşamına değer katacak eğitimler sunmak; bilgi düzeyi yüksek, farkındalığı gelişmiş, bilinçli bir toplumun oluşmasına katkı sağlamaktır.
'TÜBİTAK sosyal girişimcilik projesi' olarak başladığımız bu yolculuğu, bugün on binlerce kişinin hayatına dokunan bir online eğitim platformuna dönüştürdük. Dünyanın dört bir yanına eğitimlerimizi ulaştırıyor ve iyi bir geleceğin yalnızca eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz.
Boğaziçi Enstitüsü olarak daima şeffaf, eleştiriye açık ve sosyal girişimci yanı ile ön plana çıkan bir eğitim kurumuyuz.
Yenilikçi yaklaşımlarımız ile 'kolay ulaşılan eğitim' modelimizi her daim geliştirmeye ve yönetim süreçlerinde birlikte karar almaya özen gösteriyoruz. Bir ekip olarak çalışmanın kıymetini biliyor; birbirine güvenen, sıcak bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret ediyoruz." (İLKHA)