BİNGÖL-Merkez nüfusu yaklaşık 150 bin olan Bingöl'de bayan kadın doğum uzmanı doktorun görev yapmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bayan doğum uzmanı olmadığı için hastasını mecburen özel hastane ya da çevre şehirlere götürmek zorunda kaldığını anlatan hasta yakınları, Bakanlığın toplumun hassasiyetini göz önüne alarak atama yapmasını istediklerini ifade ettiler.

Bingöl'ün muhafazakâr bir yapıya sahip olduğunu anlatan hasta yakını Serkan Bakçak "Müspet bir kentte bayan doktorun olmaması yakışıksız duruyor. Eşim ile 15 günde bir kontrole gelmemiz gerekirken bayan doktor olmadığı için muayene edemiyoruz. Toplumun inanç değerleri göz önüne alınarak hekim ataması yapılmalı. Ayrıca hekim seçme hakkı var ancak doktor olmadığı için bunu gerçekleştiremiyoruz" dedi.

Hastaneye giden onlarca hasta her gün bayan doğum uzmanı olmadığı için muayene olmadan geri dönmek zorunda kalıyor.

Bingöl Kadın Doğum Hastanesinde şuanda biri bayan 5 kadın doğum uzmanı görev yapıyor. Bayan doktor yaklaşık 3 aydır izinde olduğu için hastanede başka bayan doktor bulunmuyor. Bayan hekim seçmek isteyen hastalar ise talepleri karşılanamayınca ya özel hastaneye ya da çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Özel hastanelere ve çevre illere gidemeyenler ise zorunlu olarak erkek doktorları tercih etmek zorunda kalıyor. (Nihat Kanat-İLKHA)