Esirlerden Sultan Haluf ve Kayid El-Fesfus'un 24 gündür; Üsame Degrug'un 20 gündür, Muhammed Teysir Zekarine, Enes Ahmed Kemil, Abdurrahman İyad Berraga ve Zühdi Talal Ubeydo'nun 17 gündür; Seyfeddin Ziyab El-Amarin'in 7 gündür idari hapis cezalarını protesto için açlık grevinde olduğu ifade edildi.
El-Halil vilayeti sakinlerinden 42 yaşındaki esir Hatim El-Kavasime'nin 14 gün önce başladığı açlık grevi eylemini sürdürdüğü ve Ramon Cezaevi'nde tutulan kardeşi esir Hazim El-Kavasime'nin yanına nakledilmek istediği belirtildi.
Batı Şeria'nın Cenin vilayeti sakinlerinden 52 yaşındaki esir Mahir El-Ahras'ın da salı günü esir alındığı andan itibaren açlık grevinde olduğu ve esir alınmasını protesto ettiği kaydedildi.
Filistinli esirlerin açlık grevi eylemine paralel olarak işgal rejimine ait Ofer Cezaevi'nde ve diğer cezaevlerinde tutulan esirlerin idari hapis cezalarını protesto için direniş eylemlerine başladıkları, 60 kadar esirin de işgal rejimi askeri mahkemelerini boykot etmeye devam ettiği bildirildi.
İşgal rejimi zindanlarında hâlihazırda idari hapis cezalarıyla tutulan 1200'den fazla esir bulunduğu ve bunun El-Aksa İntifadası'ndan bu yana görülen en yüksek rakam olduğu ifade edildi.
Siyonist işgal rejimi, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun "israil güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hâkim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.
Filistinli uzmanlar, idari tutukluluğun, siyonistlerin Filistinlilere yönelik en kötü tutuklama şekli olduğunu vurguluyor. (İLKHA)