Bağışıklığı güçlendiren, gribi önleyen, sindirim sistemini düzenleyen tarhana çorbası pek çok sofranın vazgeçilmezi.. Peki tarhana nasıl elde ediliyor? Paketlenmiş gıdalara içeriklerindeki maddeler nedeniyle güvenin pek kalmadığı bir süreçte evde tarhanamızı kendimiz hazırlayabilir miyiz? Cevabımız evet.. İşte yöntemi..
EV YAPIMI KURU TARHANA NASIL YAPILIR?
Evde kendi tarhana karışımımızı hazırlayabiliriz. Bunun için yoğurdu çeşitli sebze ve baharatlar ve unla karıştırıp güzel bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Ardından kurutacağımız hamur kış aylarında lezzetli çorbalarımızın ana malzemesi olacak.
EVDE TARHANA HAMURU NASIL YAPILIR?
Evde tarhana hamuru yapmak için malzemeler;
-1 kilogram yoğurt
-Yaklaşık 5 kilogram un
-1 kilogram domates
-1 kilogram soğan
-Yarım kilogram nohut
-1 kilogram kırmızı biber
-3 yemek kaşığı tuz
-Yarım demet maydanoz, bir demet nane
Evde tarhana hamurunun yapılışı;
-Öncelikle soğan, nane ve maydanozumuzu ince ince doğruyoruz
-Ardından üzerlerine 1 litre kadar su ekleyip ezilene kadar pişiriyoruz
-Üzerine haşlanmış yarım kilogram nohutumuzu da ekleyip eziyoruz ve süzüyoruz
-Üzerine yoğurt ve tuzu ekliyoruz, ardından unu ekleyip katı bir hamur elde ediyoruz. Bir kaba koyup bir hafta kadar bekletiyoruz (kap çelik ya da cam olmalı) ancak her gün 3 kez hamuru karıştırmamız gerekiyor.
-Bir hafta sonra yağlı kağıt üzerine bezeler halinde hamuru serin ve kurumasını bekleyin. Kuruyunca ufalayabilirsiniz.