Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok küresel ve yerel nedenlerden dolayı ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Enflasyon rekorları kırılıyor, döviz ve altın yüksek seyrediyor, akaryakıt zamları ve buna bağlı diğer zamlar peş peşe vatandaşı kıpırdayamaz hale getiriyor. Gözlerimizin sevinci, ailelerimizin, toplumumuzun ve memleketimizin geleceği olan ve evlilik çağına gelen gençlerimiz için ise ekonomik sorunlar bir engel olmamalı… Çünkü onların huzurlu yuvalar kurmalarıyla güçlenecek toplumsal bir yapı ile diğer zorlukların üstesinden gelebiliriz. Fakat ne yazık ki gençlerimizin evlilikleri önünde ekonomik sorunlar ve engeller ne yazık ki aşılmaz bir duvar gibi duruyor…

KUYUMCU PİYASASI DURGUN

Gaziantep'te düğün sezonu olmasına rağmen piyasanın durgunluğundan yakınan kuyumcular, zamanlarının büyük çoğunluğunu iş yerlerinde oturarak geçirdiklerini söylediler. Kuyumcular, altın fiyatının yükselmesi ve fiyattaki belirsizlik nedeniyle vatandaşların altın alamadığını, bunun için düğün yapmaktan kaçındığını belirterek, yetkililerin piyasaya müdahale etmesi gerektiğini kaydettiler. Kuyumcular, altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle kiralık altına talebinin her geçen gün arttığına dikkat çekiyor.

DÜĞÜNLERDE "EMANET ALTIN" DÖNEMİ

Geçen yıllara oranla altın satışlarının çok düşük olduğunu belirten kuyumcu esnafı, düğün sezonuna yönelik yaptıkları kampanyalara rağmen bekledikleri satış grafiğine ulaşamadı. Son zamanlarda altındaki yükseliş dolayısıyla düğün sezonu girmesine rağmen altın alınımında ciddi düşüşün yaşandığını belirten kuyumcular, bu durumun hem kendilerini hem de düğün sahiplerini mağdur ettiğine dikkat çekti. Düğün masraflarını karşılayamayan ailelere ve evlenecek gençlere belirli bir ücret karşılığında altın kiraladıklarını belirten kuyumcular, düğün günü altınlarını takan çiftlerin düğünden sonra altınları kendilerine teslim ettiğini söyledi.

DAHA UCUZ YOLU TAKILAR ALINIYOR

1996 yılından bu yana ata baba mirası olan kuyumculuk mesleğini icra ettiğini dile getiren Erhan Tabur, "Kuyumculuk sektörünün genellikle yaz mevsiminde dört gözle beklediği düğün sezonundan bu sene istediğimiz verimi alamadık." dedi. Eskiye nazaran satışların düştüğünü belirten Tabur, "Eskiden insanlar çocuklarını evlendirirken set takımı, bilezik, küpe, kolye ve zincir alırken şu anki müşterilerimiz daha ucuz yolu takılar alarak çocuklarını evlendirmeye çalışıyorlar tabi bu bizim sektörümüzü olumsuz yönde etkiliyor." ifadelerini kullandı.

“ALIM GÜCÜ ÇOK DÜŞTÜ GENÇLER EVLENEMİYOR”

Gençlerin emanet veyahut kiralık altın talep etiklerini dile getiren Seydi Yağlı, "Gaziantep'te 36 senedir kuyumculuk mesleğini yapıyorum, bu sene işlerimiz çok durgun bir şekilde ilerliyor fiyatlar çok yüksek, insanlar ne yapacağını bilmiyor, alım gücü çok düştü gençler evlenemiyor altın alamıyorlar bazen gelip bizde emanet veyahut kiralık altın istiyorlar. Fiyatların yüksekliği ve alım gücünün düşük olması işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor." dedi. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkanı'ndan gençlere evlilik desteği çağrısı! 'HEDİYEMİZ OLSUN'

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan evlenecek gençler için önemli bir çağrı geldi.

Son yıllarda bir çok platformda özellikle maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen gençler için bir fon oluşturulması gerektiğini ve bu fon ile gençlere destek olunmasının her açıdan hayati bir öneme sahip olduğunu dile getiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Pendik İlçe Kongresine katılarak yaptığı konuşmada evlenecek gençler için önemli bir çağrı daha geldi.

YAPICIOĞLU: 'HEDİYEMİZ OLSUN'

Yapıcıoğlu iktidarın 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin TL tutarındaki “Evlilik Kredisi” hakkında gençlere yapılacak bu desteğin geri ödemesiz olarak verilmesini önerdi. Yapıcıoğlu, "Evlenecek gençlere destek için verilecek olan parayı kredi olarak vermeyelim. Bu para onlara düğün hediyemiz olsun. Geri de almayalım." dedi.