MERSİN - Mersin Görme Engelliler Spor Kulübü, dernek binasında kabartma tecvitli Kur'an-ı Kerim dersleri veriyor. İsteyen görme engellilerin, bizzat müracaat etmeleri halinde kendilerine de Kur'an'ı Kerim dersleri verileceği belirtildi.

 

Şu ana kadar birçok görme engelliye tecvitli Kur'an-ı Kerim öğrettiklerini belirten görme engelli Kur'an'ı Kerim Hocası Hasan Serdar Bilge, Mersin'deki görme engellileri Kur'an-ı Kerim öğrenmek için derneğe davet etti.

 

Hasan Serdar Bilge görme engellilere yönelik Kur'an kursu hakkında şu bilgileri verdi:

 

"Akdeniz Müftülüğü ile kurumumuzun işbirliği içerisinde, görme engelli üye ve gönüllülerimiz için kabartma yazı ile Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma kursu başlattık. Görme engelliler eskiden hafızlık çalışanlar olsun, normal okuyacak olanlar olsun başkalarının yardımı ile başkalarını dinleyerek yâda tekrar ettirerek öğreniyorlardı. Son zamanlarda kabartma sisteminin Kur'an-ı Kerim'e uyarlanması ile biz bunun eğitimini veriyoruz. Kur'an-ı Kerim'in tüm nüshasında olan kelimelerin ve harflerin kabartmalı yazıda da birebir karşılığı var. Dolayısı ile kabartma yazı ile Kur'an-ı Kerim'i okuyan bir insan sıfır hata ile okuyabilir. Kabartma yazı sistemi altı nokta sistemi ile çalışmaktadır. Altına elemanı olan bir kümenin kombinasyonları şeklinde bir sistemdir." diye belirtti.

 

50 yaşında gözleri görmeyen Teyze Kur'an'ı Kerim'e geçti

Mersin Görme Engelliler Derneği Başkanı M. Şükrü Demir, "Bizim amacımız engelli arkadaşımızı evden çıkarmak. Eğer engelliyi evden çıkarırsak, verdiğimiz eğitimi alamayacak bir engellimiz yok. Mutlaka Kur'an-ı Kerim derslerinde, bilgisayar kurslarında, yüzmede, halterde, judoda, satrançta, voleybolda buna benzer branşlarımızda eğitilebilir engellimiz, mutlaka vardır. 50 yaşında gözleri görmeyen emekli bir teyzemiz Kur'an-ı Kerim'e geçti." dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)