MERSİN - Üniversite sınavlarında ilk 500'e giren öğrenciler Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından tebrik edilerek ödüllendirildi.


Belediye Tesisleri Turuncu Salonda öğrencileri tek tek kutlayan Başkan Kocamaz, "İnşallah kayıtlarınızı yaptırdığınız okullarda, çok daha büyük başarılara imza atarsınız. Tarsus'umuzun adını da en iyi şekilde duyurmuş olursunuz. Önce kendinize, sonra ailenize, sonrada memleketimize hayırlı birer bilim adamı, ilim adamı ya da bürokrat olarak veya gideceğiniz, çalışacağınız özel sektörlerde başarılı birer yönetici olursunuz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.


Öğrencilere bir nebzede olsa katkıda bulunduklarını söyleyen Kocamaz, "Amacımız sizlere karınca kararınca az da olsa katkıda bulunmak, bizde ilk beş yüz içerisinde yer alan öğrencilerimize belli bir katkı yapma kararı verdik. Tabi ki bu sadece bir teşvik anlamında, bu sizin bütün problemlerinizi çözecek bir rakam değil ama en azından okula kayıt esnasında ilk yıllarda henüz gözünüz açılmamışken bir katkı olur diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Başkan Kocamaz, Türkiye sıralamasında Rafet Koca 61'nci, Neval Yetimçok 74'ncü, Fatma Atun 104'üncü, Hande Uygur 139'ncu, Mert Bilgili 262'ncin, Gül Şener 384'ncü, Onur Kavalcı 407'nci, Fatma Çelik 465'nci, Sinem Esin Yıldırım 478'nci ve İpek Arı 498'nci 750 TL ile 300 TL arası ödül verdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)