KONYA - Selçuk Üniversitesi ile Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında Oda üyelerinin yüksek lisans eğitimine imkân tanıyacak Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

Buna göre daha önce 'Bağımsız Denetçilik' eğitimi alan meslek mensupları, protokol çerçevesinde yapacakları yüksek lisans eğitimlerinde daha önce aldıkları Denetim, Muhasebe Standartları, Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim ile Sermaye Piyasası, Bankacılık, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Mevzuatı derslerinden muaf sayılacaklar. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne yüksek lisans eğitimi için çok sayıda oda üyesinin başvuru yapması bekleniyor.

Konya'da ilk
Anlaşmanın Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ile meslek mensuplarının geçiş eğitimine yönelik Konya'da imzalanan ilk protokol olduğu belirtildi. Bu çerçevede daha önce Bağımsız Denetçilik eğitimi almış bütün meslek mensupları ve mali müşavir olmak isteyen meslek mensubu adayları, yüksek lisans yapmaları halinde 3 yıllık staj süresi 1 yıl kısalacak.

"Yüksek lisans eğitiminin önemi artacak"
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'yla daha önce de ortak projeler yaptıklarını söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Ortak çalışmalarımızın bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Ülkemizde lisans eğitiminin önemi artık anlaşılmış ve benimsenmiştir. Önümüzdeki 15 yıl içinde yüksek lisans eğitimine daha da önem verileceğine inanıyorum. Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemize de bu projeye gösterdikleri destek ve gayretleri için teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Yüksek lisans eğitimi için üyelerimizden çok talep aldık"
Yüksek lisans yapmış olan mali müşavir adaylarının 1 yıl stajdan muaf tutulduğunu hatırlatan Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan ise, "Bu protokol bizim için çok önem arz ediyordu. Çünkü odamıza kayıtlı üyelerden bu yönde çok fazla talep vardı. Bu konuyu çözüme kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. Selçuk Üniversitesi'ne bize desteği nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)