İSTANBUL - Saraçhane Parkı'nda, İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket Oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Mısır ve Suriye'deki katliamlara dikkati çekmek için eylem düzenlendi.

 

Parkta toplanan binlerce kişi, sık sık tekbir getirerek, "İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam", "İhvan'a selam, direnişe devam", "Mursi'ye selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar attı. Katılımcılar zaman zaman da Rabia işareti yaptı.

 

Eylemde, parktaki dev ekranlardan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin konuşmalarının da yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
Parkın çevresine ve içine, Seyyid Kutub, Şeyh Ahmet Yasin, Mehmet Akif Ersoy, Aliya İzzet Begoviç ve Malcom X'in sözlerinin yazılı olduğu pankartlar asıldı.

 

Gruptakilerden bazılarının üzerinde Rabia işareti olan tişört giydiği ve bu işaretin bulunduğu bandana taktığı görüldü. Eylemde, zaman zaman ezgiler de seslendirildi.

 

Programa eski Papaz Musa Bangura da katıldı
Programa destek amacıyla katılan, sonradan Müslüman olmuş ve 8 bin kişinin Müslüman olmasına vesile olan Evangalist Papaz Musa Bangura, "Afrika, Mısır ve Suriye için sürekli dua etmemiz gerekiyor. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Buradaki Müslümanların mutluluğu bizim mutluluğumuz, oradaki Müslümanların mutluluğu da buradaki Müslümanların mutluluğudur. Sierra'da kurduğumuz dernek sayesinde 8 bin kişi Müslüman oldu. Rabbim güç verdiği sürece bu çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

 

"Belki de bu işaret kurtuluşumuza vesile olacak"
İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Aktüre, mitingde yaptığı teşekkür konuşmasında, Mısır ve Suriye'deki mazlumlara destek veren herkese teşekkür etti.

 

Yapılan katliamların kabul edilemez olduğunu belirten Aktüre, "Bu süreçte, bir kurşunla öldürülen Esma'yı gördük. Onun masumiyetini gördük. Rabia işaretini ve onun ne manaya geldiğini gördük. İnanıyoruz ki o kardeşimiz şu an cennette. Belki de bu işaret kurtuluşumuza vesile olacak. O masumiyet ile Allah'ın huzuruna çıkmak istiyoruz. İnşallah zafer yakın olacak" diye konuştu.

 

İsim değişikliği için Büyükşehir Belediyesine başvuru yapılacak
Bu arada eylemde, Saraçhane Parkı'nın isminin "Adeviyye Özgürlük Meydanı" olarak değiştirilmesi için imza kampanyasının başlatıldığı hatırlatıldı. Genç Hareket'in pazartesi günü konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesine resmi olarak başvuracağı bildirildi.

 

Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğunun bulunduğu caddenin adının da "Esma El Biltacı" olması için Büyükşehir Belediyesine resmi teklif yapılacağı duyuruldu.

 

Ömer Karaoğlu ve Grup Genç'in konser verdiği eylem, dua edilmesinin ardından sona erdi. (Ali Fidancı - İLKHA)