Sıcak yaz günlerinde yanında ayranla akşam yemeği olarak bile tüketebileceğimiz patatesli börek nasıl yapılır? Ağır olmaması için kızartmak yerine fırında pişireceğimiz patatesli börek tarifimize hep birlikte bakalım..
PATATESLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler
1 su bardağı yağ
4 yufka
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Patatesli iç harcı için;
4 adet patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, istediğiniz baharatlar..
Üzeri için;
1 yumurta
Yapılışı;
-Böreğimizi yapmak için öncelikle patateslerimizi birkaç parçaya bölerek haşlayalım
-Ardından ezerek baharatlarla birlikte kavuralım
-Un, tuz, sıvıyağ ve sirkeyi iyice karıştıralım
-Hazırladığımız sosu yufkalardan birinin yarısının üzerine sürerek yayalım ardından diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatalım ve üzerini de soslayalım
-Ardından yufkayı üçgen biçimde 6 parça olacak şeklinde keselim ve geniş bölümüne iç harcı koyarak saralım.
-Ardından üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirelim..