HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mersin'de, Tarsus İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sadık Emre Direk'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Direk, hastane faaliyetleri ve ihtiyaçları hakkında milletvekili Dinç'e bilgi verdi. Adana İl Başkanlığı'na yapılan saldırı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Başhekim Direk'e teşekkür eden Dinç, ibadet halinde olan insanlara saldırı yapılamayacağını, ancak saldırganın namaz sırasında hem İl Başkanı hem de İl Sekreterini vurarak kaçtığını belirtti. Saldırganın cezaevinde olduğunu hatırlatan Dinç, şu anda deli olduğuna, psikolojik sorunları olduğuna ilişkin kamuoyuna yanıltıcı bilgilerin verildiğine dikkat çekti.

"BİR OYUN OYNAMAYA ÇALIŞTILAR"

HÜDA PAR'ın son dönemlerde çok fazla hedef gösterildiğini söyleyen Dinç, "Biz Meclis'teyken dahi sürekli hakaretler, yalanlar ve aslı astarı olmayan her türlü iftiralar atılarak hedef gösteriliyorduk. Bir oyun oynamaya çalıştılar. Yaşlı biri, 72 yaşındaki biri ve elinde bıçakla gelip saldırması bizde şu kanıyı oluşturdu: 'Onu orada öldürtmek.' Gitsin partide öldürülsün ve onun üzerine, 'Alın size HÜDA PAR'da vahşet!' Bu tür oyunlar eskiden beri bizim üzerimizde oynanmaya çalışılıyor. Tutmadı fakat bir kardeşimiz şehid oldu. Az bir şey değil. Yani sonuçta bir babadır ve ailesi, çocukları var. Bu adama, şehit ettiği kardeşimiz aynı zamanda Umut Kervanı üzerinden kumanyalar dağıtırken yardım ediyor. Biz memlekette kaos olsun, kimse kimseyi ötekileştirsin istemiyoruz. Kimse kimseye hakaret etmesin, hatta kırmızı çizgimizdir: 'Şiddet hiçbir şekilde hak arayışı değildir.' Kim yaparsa yapsın, kim olursa olsun eğer şiddetle bir hak arayışına giriliyorsa memleketimize zarar verir. Bu tür şeylerden artık yoruldu memleket. Herkes fikirlerini, düşüncelerini söyleyebilsin." şeklinde konuştu.

"İSTEYEN KARMA EĞİTİME, İSTEYEN ERKEK OKULLARINA, İSTEYEN DE KIZ OKULLARINA GİTSİN"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öneri olarak sunduğu Kız Okulları Projesini destekledikleri için linç edilmek istendiklerini belirten Dinç: “Biz de Meclis'te, 'İsteyen karma eğitime, isteyen erkek okullarına, isteyen de kız okullarına gitsin. Bu konuda hiç kimseye bir şey dayatılmasın' dedik. Bize ne dediler biliyor musunuz? Hemen çıkıp basın açıklaması yaptılar: 'HÜDA PAR yobazdır. Nasıl kız okulu açılacak? Bunlar eski gericiliğe dönüyor. Kızlarınızı okula göndermeyin, yeter ki kız okulları açılmasın.' Aynı kişiler şunu da söylüyor: 'Kızların kızlarla evlenmesi tercihtir.' Yani onların ki tercih sayılıyor ama 'kızların kızlarla okuması yobazlık!” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NIN KARMA EĞİTİM İLE İLGİLİ SÖYLEDİKLERİNE KATILIYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de söz alan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitim açıklamasına destek vererek şunları ifade etmişti; “Sayın Milli Eğitim Bakanının karma eğitim ile ilgili söylediklerine biz de katılıyoruz. Kimse çocuklarını karma eğitim veren eğitim kurumlarına göndermeye zorlanmasın. Kız okulları da olsun, erkek okulları da. Aynı şekilde karma eğitim veren kurumlar da olsun. İnsanımız çocuğunu hangisine göndermek istiyorsa baskı altında kalmadan, kendi hassasiyetleri ve değerleri doğrultusunda göndersin, istediği hassasiyet ve anlayışla yetiştirsin. Bu tercih hakkı, bütün anne ve babaların en doğal hakkıdır. Karma eğitimin dayatılması ise bu hakkın ellerinden zorla alınmasıdır." ifadelerini kullandı.