Bursa’da tedaviye yönelik hizmetlerin yanında koruyucu sağlık hizmetlerinin de güçlendirilmesi amacıyla inşa edilen sağlıklı hayat merkezleri, vatandaşlara birçok konuda hizmet veriyor.
Sağlık Bakanlığı'nın vizyon projelerinden olan sağlıklı hayat merkezlerinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam gibi vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıklar kazandırılmasının yanı sıra, obezite, kanser tarama, sigara bırakma, ağız ve diş sağlığı konularında koruyucu sağlık hizmeti sunmasının yanı sıra bağımlılık ve riskli davranış modellerinin yol açtığı sağlık tehditleri ile kronik hastalıklarla etkin bir şekilde mücadele ediliyor.
"Amaç hasta olmadan önlem almak"
Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin birincil amacının olası sağlık sorunlarına karşı bireyleri ve toplumu korumak olduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, "Bu merkezlerimizde vatandaşlarımıza hasta olmadan önce sağlığını nasıl koruması gerektiğini anlatmaktayız. Sağlıklı hayat merkezleri, obezitenin tanı ve takibinde, diyabetin takibinde, kanserin tanı ve takibinde, anne sütü, sağlıklı gebelik konularında ve kronik hastalıkların takibinde önemli bir boşluğu dolduruyor. Merkezlerimizde diyetisyen, sosyal çalışmacı ve fizyoterapistlerimiz hizmet verirken, bu merkezlerimizde fiziksel aktiviteyi gerçekleştirebilme adına ücretsiz spor salonlarımız da bulunuyor. Merkezlerimiz bünyesinde ayrıca kanser tanı ve tedavisini yürütebilme adına vatandaşların bazı taramalarını yaptırabileceği KETEM birimlerimiz de mevcuttur." dedi.
"Amacımız vatandaşları sağlıklı hayat tarzına teşvik etmek"
Bursa’da 10 farklı ilçede olmak üzere 13 aktif sağlıklı hayat merkezinin hizmet verdiğini söyleyen Yavuzyılmaz, "Vatandaşları sağlıklı hayat tarzına teşvik etmek, halk sağlığına yönelik riskler hakkında bilgilendirmek ve bunlardan korumak amacıyla çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini, tüm vatandaşları buralarda verilen hizmetlerden yararlanmaya bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)