BURSA-Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ve İl Milli Eğitim Atilla Gülsar, hayırsever işadamı Cemalettin Can tarafından yaptırılan okul inşaatında incelemelerde bulundu.

 

Bursa'nın eğitime önem veren bir il olduğunu ifade eden Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, bu konuda hayırseverlerin büyük katkıları olduğunu söyledi. Yapımı süren okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişeceğini belirten Bedrettin Yıldırım, "Projenin sonuna gelindi. Okulumuz önümüzdeki öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak. Bu okulun eğitime kazandırılmasında hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamış. Başta Projenin sorumluluğunu üstlenen hayırsever işadamımız Cemalettin Can ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 

Bursa'da son yıllarda eğitim çıtasının yükseldiğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Bunda eğitime yapılan yatırımların katkısı çok büyük. Bursa'nın hayırsever konusunda çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Eğitim konusunda çok önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Eğitim camiası olarak, sağladıkları katkılardan dolayı başta bu okulumuzu yaptıran Cemalettin Can olmak üzere tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

 

Böyle bir projenin her zaman soyut bir fikir olarak gündeminde bulunduğunu belirten hayırsever işadamı Cemalettin Can, kızının imam hatip lisesine gittiğini ve o zamanki okul müdürünün teşvikiyle bu fikrin somut bir projeye dönüştüğünü ifade etti. Projenin yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olduğunu belirten Cemalettin Can, "Bu projemizde reklam amacı gütmedik. Sadece Allah Rızası için destek olduk. Çocuklarımıza bir faydamız olsun istedik." ifadelerini kullandı.

 

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yunus Kaldırım, "Çok modern bir okuldan bahsediyoruz. Hiçbir fedakârlıktan kaçınılmadı. Okulumuz 32 derslik, 1 bilgisayar laboratuarı, spor ve konferans salonlarından oluşuyor. Öğrenci kapasitesi bin 200 olan okulumuza hayırseverimizin babasının adı verilecek. Okulumuz Abdülkadir Can İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi olarak eğitime hizmet verecek." şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)