ŞANLIURFA - Akçakale Kayakamı Eyüp Fırat ve Devlet hastanesi Baştabibi Dr. Mustafa Muslu çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden hastanenin yapımı konusunda bilgi aldı.

 

16 dönüm kapalı alan olarak kurulan Akçakale Devlet hastanesinde Diş Ünitesi, Diyaliz Ünitesi, iki adet acil servis, Doğumhanaler, Çocuk poliklinikleri, iki çocuk yoğun bakımı, bir genel yoğun bakım, görüntüleme servisleri Ortopedi ve bir çok branşta poliklinikler, iki ameliyathane iki röntgen servisi ve bir tomografi alanı bulunacak.

 

Yapım aşamasında olan 75 yataklı devlet hastanesinin 23 Haziran 2014 tarihinden dört ay önce geçici kabulünün yapılması planlanıyor.

 

Hastanede yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, "İlçemize yeni kazandırılan 75 yataklı devlet hastanemizde Baştabibimiz Mustafa Beyle incelemelerde bulunuyoruz. Bu hastane ilçemiz için çok önemli bir proje. Hastanemizin bitmesine yaklaşık olarak bir yıl var fakat biz bu hastanemizi 5-6 ay daha önce açılışını yapmayı planlıyoruz. Özellikle sınır bölgesi olması nedeniyle bu hastanemiz ilçemiz için çok önem arz ediyor. Bu Hastane ilçemize çok faydalı olacaktır. İlçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)