MARDİN- Günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmek israfı yapılıyor. Midyat ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında vatandaşları bilgilendirme çalışması başlattıklarını belirtti.

 

Konuyla ilgili Midyat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadri Tutak tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Dünyamızda açlıkla mücadelenin sürdürüldüğü günümüzde ciddi boyutlara ulaşan ekmek israfı, ülkemizde ve dünyada önemli sosyal ve ekonomik sonuçları olan bir sorun haline gelmiştir. Bu çerçevede, ülkemizdeki ekmek israfının önlenmesi amacıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 17.01.2013 tarihinde 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' başlatılmış olup; bu kapsamda kampanyanın tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde, etkili bir şekilde yürütülmesi hedeflenmiştir."dedi.

 

Günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiğine dikkati çeken Tutak, şunları kaydetti: "Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 201 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL olup bu parayla 80. hastane 500 okul inşa edilebilir. Bir yılda israf edilen ekmek ile 500 kilometre yol yapılabilir. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının ekmek israf etme kampanyası kapsamında başlatmış olduğu toplum bilincine hep birlikte destek verelim. Tüketeceğimiz kadar ekmek almalı ve uygun koşullarda saklayarak tüketmeye özen göstermeliyiz."şeklinde konuştu. (M. Sait Başaran - İLKHA)