İSTANBUL - İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin gençlik birimi Genç Hareket'in öncülüğünde başlayan ve tüm yurda yayılan destek eylemlerinin, 14 Ağustos'taki kanlı müdahalenin ardından her akşam namazından sonra devam etmesi kararlaştırıldı.


Mısır'da yaşanan olaylara dikkat çekmek için önce sosyal medyada, ardından Saraçhane Parkı'nda toplanan on binler, meydanda tertip edilen organizasyona iştirak ederek darbeye ve yaşananlara tepkilerini dile getiriyorlar.


Saat 20.00'de başlayan bugünkü etkinliklere şiirleri ile Dursun Ali Erzincanlı, ezgileri ile Grup Genç ve dualarıyla Ömer Döngeloğlu iştirak edecek.


Yatsı namazı öncesinde meydanda toplanan vatandaşlara birer sayfa Kur'an-ı Kerim dağıtılarak topluca hatim indirilecek. Yatsı namazı sonrası ise Mısır'da hayatını kaybeden ve hayatta olup darbe karşıtı direnişini sürdürenler için toplu dua edilecek.


Kimyasal kurbanları için gıyabi cenaze namazı
Saraçhane Parkı'nda bugün ayrıca Suriye'de kimyasal silahlarla katledilen, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu kurbanlar için gıyabi cenaze namazı kılınacak. Gıyabi cenaze namazı ve diğer etkinlikler her zaman olduğu gibi Türkiye ve Mısır başta olmak üzere tüm dünyada canlı yayınlanacak. (İLKHA)

Canlı yayın şifreleri: Eut 10A DL:12508,66 Pol: Horizantal SYMB: 2960 FEC: 7/8