KONYA - BESYO (Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu) yetenek sınavlarına katılımın bekledikleri düzeyde olduğunu söyleyen BESYO Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da adaylardan herhangi bir katılım ücreti alınmadı. Üniversitemiz bu yıl da öğrenciler için numaralı tişört hazırladı. Koşu ön elemesinde başarılı olan adaylar Selçuk Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu'nda koordinasyon sınavına ve branş sınavına tabi tutulacak. Koordinasyon sınavında adaylara birbirinden farklı hareketleri ardı ardına yaptırıyoruz ve vücutlarının uyumlu olup olmadığını ölçüyoruz. Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, koordinasyon sınavından ve branş sınavından aldığı notların ortalamasıyla belirlenecek. Ön elemeyi gerçekten sporla ilgilenen öğrencileri ortaya çıkarmak için yapıyoruz" dedi.


Her şey kamera kayıtlarında
Prof. Dr. Çiftçi, "Değerlendirmelerin daha objektif olması için 60 öğretim üyemiz kendi branşlarında adayları dikkatle takip ediyorlar. İki kamera sistemiyle adayların çıkış ve varış noktalarında çekimler yapılıyor. Bu sistemi sınav öncesi velilere de yaptığımız açıklamayla belirttik ve herhangi bir itiraz olduğunda kayıtlara başvurulacak. Sınavlara yapılan itirazlara gün içinde cevap vereceğiz. Hatta son gün yapılacak branş değerlendirmelerinde 8 kamerayla çekimler gerçekleştirilecek. 4 gün sürecek olan bu sınavlarda herhangi bir sağlık sorununa acilen müdahale edebilmek için üniversitemizin 2 ambulansı ve doktorları hazır durumda bekliyorlar. Tüm adaylara uygulanan eşit bir değerlendirme sistemiyle belirlemeler yapılacak ve adayların ortaöğretim puanlarının gelmesiyle 2013-2014 eğitim-öğretim yılında okulumuz bünyesine alacağımız sporcularımızı seçmiş olacağız" dedi.


Sevinç ve hüzün bir arada
Bu yılki sınavlara hem öğrenciler hem de ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Adaylar sahada aileleri ise tribünlerde ter döktü. Ön elemeyi geçmeyi başaran adaylar, sevinçlerini birbirlerine sarılarak gösterirken, koşu etabında başarısız olup elenen adayların gözyaşı döktüğü gözlendi.


2 gün sürecek olan koşuların ardından finale kalan adaylar koordinasyonda ve branşlarda ter dökecek. 4 gün sürecek seçmelerde toplam 210 kişi Selçuk BESYO'ya girmeye hak kazanacak. Sonuçlar en geç Pazar günü BESYO'nun internet sitesinden duyurulacak. (İlyas Yavuz - İLKHA)