BİTLİS - İstanbul Saraçhane Parkı`ndaki Mısır etkinliğine destek vermek için Van`dan yola çıkan Mısırla Dayanışma Platformu, Tatvan`a ulaştı. Tatvan`da yapılan açıklamada, "Musa`yı bekleme al asanı yola çık" çağrısı yapıldı.
 
Mısırla Dayanışma Platformu üyeleri konvoylar halinde ve tekbirlerle Tatvan Yaşam AVM önüne geldiler. Tatvan`da yoğun bir kalabalıkla karşılanan Platform üyeleri, zalim cuntacılara ve baltacı gruplara lanetler yağdırdı.
 
Basın açıklamasına Tatvanlı birçok STK destek verdi.
 
Grup adına Gökkuşağı Derneği Başkanı Şükrü Çakır`ın okudu. Çakır açıklamasında, Ortadoğu`nun en önemli ülkelerinden olan Mısır da, İhvanı Müslimin`in seçim sonrası hükümette görev aldığını hatırlatarak, "Muhammed Mursi de meşru cumhurbaşkanı seçilmiştir. Ancak bir yıllık bir aradan sonra Siyonizm ve ABD`nin uşağı askeri cunta, Sisi öncülüğünde darbe yaparak ülkeyi kaosa sürüklemiş ve meşru cumhurbaşkanı, gayr-ı meşru bir yönetimle görevinden alınmıştır. Bu süreç başladıktan sonra Mısırlı Müslümanlar ve darbe karşıtları uzun süre meydanlarda şiddete başvurmaksızın eylem haklarını kullanmaktadırlar. Fakat darbe zihniyeti ve onun destekçileri olan ABD, İsrail ve bazı Arap kralları bu gösterilere daha fazla tahammül edemeyerek geçtiğimiz günlerde binlerce Müslüman`ı katlettiler. Bu katliam serisi halen devam ediyor. Dünya`nın gözü önünde devam eden Mısır`daki cinayetler ve katliamlar devam edeceğe benziyor. Söz konusu Müslümanlar olduğunda kör-sağır-dilsiz- kesilen ABD, İsrail ve diğer sözde büyük devletler dün Bosna ve Irak`ta da aynı tavrı sergilediler. Bunun yanında Dubai, Birleşik Arap emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün gibi sözde İslam ülkelerinin de darbecilere yardım etmeye devam etmesi açık bir laneti göstermektedir`` dedi.
 
Çakır açıklamanın devamında, Türkiye`nin onlarca şehrinde Mısır katliamının telin edildiğini belirterek, "Ancak bu farklı eylemler, ortak eylemlere dönüşmedikçe mesaj yerine ulaşmayacaktır. Bütün duyarlı insanların büyük kentlere akın ederek, büyük eylemler yaparak ve asla şiddete başvurmadan seslerini dünya kamuoyuna duyurmaları gerekmektedir. Bizler `Mısır Gönüllüleri` olarak ulusal düzeyde bir eylem birliği için yola çıktık. Bu amaçla duyarlı herkesi konvoyumuza katılmaya davet ediyoruz."ifadelerini kullandı.
 
Çakır `Musa`yı bekleme al asanı yola çık` sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:
 
"Ey müminleri sindirerek onların söz sahibi olmalarını engelleyen firavun çocukları! Dün Seyyid Kutuplar sizden korktular mı ki bugün onların çocukları sizden korksun?
 
Ey alçakça öldürenler! Dün alçakça öldürdüğünüz Hasan El Benna, sizden çekindimi ki bugün onların torunları sizden çekinsinler?
 
Ey darağaçlarında Abdulkadir Udehleri, sallandıran Siyonizm uşakları, onlar sizden özür mü dilediler ki onların çocukları sizden özür dilesin?
 
Ey Rabiatül-Adeviye`nin rengini kızıla çeviren ihvanın yiğit erleri! Siz özgürsünüz o meydanlarda. Özgürsünüz demir parmaklıklar ardında. Özgürsünüz Ramses Meydanında, özgürsünüz Sina da, Kahire`de.
 
Ey Filistinli yetimlere erzak kapısını kapatan Amerikan uşağı bilim adamı ve general bozmaları! Dün o kapıları kıran Yahya Ayyaş`lar, İzzeddin Kassam`lar, Abdülaziz Rantisi`ler size bir parça ekmek için yalvardılar mı ki bugün intifadanın çocukları yetimleri size ekmek için yalvarsın?
 
Ey iktidarını dünya müstekbirlerinin ve onların uşaklarının para-petrol gücüne bağlayan Ortadoğu kralları-prensleri! Kapattığınız kanalların yerine zalim darbeciler için para kanalları açın. O kanallarda boğulacağınız günler yakın.
 
Ey işkenceci sadist ruhlar. Dün işkencelerle vücudunu işkencelere saldırttığınız Zeynep Gazali sizden acıma diledi mi ki, bugün onun kızları sizden acıma dilesin?
 
Ey Ezher`in Bel`am şeyhleri, ayetleri az paha karşılığında satanlar, Belam bin Ba`uralar tarihin çöplüğünde, size ayrılan yeri korumaya devam ediyor, bekleyin ve görün nasıl bir inkılâbın sizi devireceğini.
 
Ey Nil`in kadim kenti Mısırımız… Ey Fırat`ın nazlı kenti Bağdat`ımız… Ey Güneş`in kanlı şehri Şam`ımız… Ey yetimlerin kenti masum Gazze`miz… Ey esir beldemiz Kudüs`ümüz… Andolsun ki: Siz özgürleşmeden bırakmayacağız meydanları…
 
Adımız Müslüman ufkumuz ümmet ise bu eylemler bu direnişler aynen namaz gibi aynen oruç gibi zekât gibi bir farizadır. Şiddete bulaşmadan, duamız ile sloganımız ile şarkılarımız-marşlarımız yürüyüşlerimiz ile bu meydanları ter etmeyeceğiz.
 
Ey İstanbul, ey Ankara, ey Anadolu, hala sorgulamaz mısın kendini? Ben neden Siyonizm`e destek oluyorum diye mazluma sıkılan kurşunda, Gazze`ye atılan bombada Mısır`a atılan mermide senin parasal yardımın var mı yok mu? Düşünmezmisin?
 
Atıver sofranda kolaları, atıver evinden onların ürünlerini, bak işte Filistinli, Myanmarlı, Somalili, Gazze`li, Grozni`li, Bağdatlı, Halepçeli çocuklar, yetimler yıllardır dışarda, sokakta.
 
Bizim evrenselliğimiz-ümmetçiliğimiz Cuma eylemleri ile basın demeçleriyle ve kısa mesaj yardımlarıyla sınırlı mı kalacak? Yıllar yılı okundu Ensar-Muhacir kardeşliği, sonuç bu mu olacak?``
 
Konvoy, daha sonra İstanbul`a gitmek üzere yola çıktı.
 
Muş`ta kitlesel karşılama
Van`dan İstanbul Saraçhane Parkı`ndaki Mısır etkinliğine destek vermek için yola çıkan ve kendilerine ``Mısır Gönüllüleri`` adını veren grup Tatvan`dan sonra Muş`a ulaştı.
 
Muş`taki yüzlerce vatandaş tarafından tekbirlerle karşılanan platform üyeleri, burada da bir basın açıklaması yaptı.
 
Bu arada Muşlu bir kız çocuğunun Mısır`da şehit edilen İhvan yetkililerinden Muhammed Beltaci`nin kızı Esma`ya benzerliği dikkat çekti.
 
Gruptaki yetkililerin verdikleri bilgiye göre konvoyun Cuma günü İstanbul`da olacağı belirtildi.
(Menderes Beysülen- M. Şirin Çağlayan - İLKHA)