Odatv'nin haberine göre, AK Parti İstanbul'da sürpriz bir isim çıkarmaya hazırlanıyor. Ekrem İmamoğlu'nun karşına her kesimden rahatlıkla oy alabilecek, Kürt seçmenlerin de güvenini kazanmış, politik kavgalara karışmamış güçlü bir isim arayışı sürüyor.

Ankara kulislerine göre aday sayısı ikiye kadar indirilmiş durumda. Ancak alınan bilgilere göre AK Parti'de, yönetimde sözü geçen kişiler Fahrettin Koca ismi etrafında toplanıyor.

Ankara Belediye Başkanlığı için adaylardan daha çok il ve ilçe teşkilatlarında köklü bir çalışma yapılıyor. AK Parti'ye yakın isimlerin verdiği bilgiye göre Turgut Altınok, Murat Kurum ve Fatih Şahin'in isimleri adaylık için güç kazanırken, hangi aday üzerinde bir ağırlık oluştuğu ise belirsizliğini koruyor.

İzmir Belediye Başkanlığı için ise tek isim 24 25. 26.ve 27 dönem İzmir Milletvekilliği yapan Hamza Dağ'ın aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için ise eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel isimleri üzerinde çalışmalar sürüyor.