BATMAN - Batman İl Müftülüğü, merkeze bağlı belde ve köylerdeki Cami ve Kur'an Kurslarında okuyan 120 öğrenciye yönelik Müftülük Konferans Salonu'nda saat 14.00'te bilgi yarışması düzenlendi.


120 dakikadan oluşan sınav, "Dinimiz Öğreniyoruz 1-2-3" kitaplarından sorular soruldu.
Müftülük gözetiminde hazırlanmış 100 soru, yapılan test sınavı sonucunda en yüksek puanı alan 25 öğrenci belirlenecek.


En yüksek puan alan 25 öğrenciye ise, yüzüne okuma ve ezber sınavına alınacak. Diyanet elifbasında yer alan dualar ise ezbere dinlenecek ve yüzüne okutulacak.
Yarışma sonunda öğrencilerin yazılı ve sözlü puanları toplanarak ortalamaları alınmak suretiyle başarılı öğrenciler belirlenecek.


Sınavda başarılı olan ilk 25 öğrenciye ödül verilecek. Verilecek ödül ise şöyle: ilk 5 öğrenciye laptop bilgisayar, ikinci 5 öğrenciye tablet bilgisayar, üçüncü 5 öğrenciye bisiklet ve dördüncü 10 öğrenciye çeyrek altın verilecek.


Yaptıkları sınav hakkında bilgi veren Müftü Yardımcısı Abdurrahim İnanç, Yaz Kur'an Kurslarına gelen öğrencilerin moral, motivasyonlarını artırmak ve onları Kur'an-ı Kerimi okumaya teşvik edebilmek amacıyla böyle bir sınav gerçekleştirdiklerini belirtti. İnanç, "Amacımız ve gayemiz; bu çocukları sevindirmek ve mutlu etmektir. Bu sınavlarla onların Kur'an-ı Kerime şevklerini artırmaktır" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)