Fethullah Beyazçiçek- AK Parti, yerel seçimlere yönelik takvimini şekillendiriyor. Yerel seçimler için belediye başkan adaylarının belirlenmesi çalışmaları, ağustos ayından itibaren başlayacak.

AK Parti içinde yapılan değerlendirmelere göre, belediye başkan adaylarının vatandaşlar tarafından sevilen, çalışkan ve güler yüzlü isimlerden oluşmasına özellikle dikkat edilecek. Ancak, 3 dönem veya daha fazla belediye başkanlığı yapmış olan isimlerin yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu, ağustos ayında yapılacak olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında netleştirilecek.

Belediye başkan adaylarının yeniden aday gösterilmesi veya değiştirilmesi konusundaki kararlar, MYK toplantısında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınacak. AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleri ve kabinede yaptığı büyük değişimlerin yanı sıra belediye başkanlarında da vatandaşın değişim beklentisine uygun bir strateji izleyeceğini ifade ediyor.

AK Parti'nin yerel seçim kampanyası için oluşturulan strateji ekibi, kampanya sürecinin belirlenmesi amacıyla çalışmalarına başladı. Bugünkü toplantıda AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Sekreter Fatih Şahin ve diğer ilgili isimler bir araya gelerek, seçim stratejilerini masaya yatıracaklar.