Kur'an Nesli Platformu 1445’inci Hicri yılbaşı ile ilgili tebrik mesajı yayımladı.

Basın açıklamasını okuyan Kur'an Nesil Platformu Adana Koordinatörü Osman Yalçınkaya, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mekke’den Medine’ye yaptığı tarihi ve tevhidî yolculuk olan Hicret'in insanlık tarihinin seyrini değiştirdiğini belirtti.

Böyle bir yolculuğun, İslam âlemi için tarihin başlangıç noktası kabul edildiğini vurgulayan Yalçınkaya, "İslam medeniyetinin temelleri bu kutlu yolculuk ile atılmış, beraberinde insanlara kurtuluşu, asr-ı saadeti getirmiştir. Hicret, karanlıkları aydınlığa kavuşturacak yarınlara yürüme eylemidir. Çünkü bu olay, yürekleri ölmüş tüm insanlığı diriltme için yeni, güçlü ve en hakiki medeniyete doğru yürüme olayıdır. Dünyanın imarına, insanlığın ihyasına, nesillerin emniyetine ve en önemlisi Rabbin rızasına ulaşmak için serden vazgeçme olayıdır." ifadelerini kullandı.

Hicret, insanlığın daha önce şahit olmadığı paylaşma, yardımlaşma, diğerkâmlık, kardeşlik gibi üstün insani erdem ve faziletlerin tarih sahnesindeki en güzel vesikası olduğunu aktaran Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"Kendilerine yapılan zulümlerden dolayı yurtlarından hicret etmek zorunda kalan, medeniyetin önderleri, başta Rehberimiz Kutlu Nebi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) olmak üzere, O'nun tüm yol arkadaşlarına sevgi yuvası sinelerini açan Ensar’ın manevi torunları olarak bizler de hicret kardeşliği ruhunu canlı tutmalıyız. Bu vesileyle, ömür sermayemizden bir yılı daha geride bıraktığımız şu günlerde yeni hicri yılı, Rabbimizle ahdimizi ve akdimizi yenilemek, kulluk yolculuğumuzdaki zaaf ve savrulmaları istikametle buluşturacak yeni kararlar almak ve hayatımızda yeni bir sayfa açmak için fırsat telakki etmeliyiz. Bugünün Müslümanları olarak elimizden alınan tarih bilincimizi geri almalı, Hicri takvimi hayatımızda daha çok görünür hale getirmeliyiz. Kan ve gözyaşına boğulmuş, ihtilaflarla güçsüzleştirilmiş, işgal altındaki İslam coğrafyasının özgürlüğüne tekrar kavuşması için hicret sonrası kurulan İslam kardeşliğini yeniden tesis etmeliyiz. Kur’an’a ve sünnete sarılıp bunların anlaşılması ve yaşatılması için gayret göstermeliyiz." 

"Hicret, zamanı ve mekânı anlamlandıran, tarihin seyrine yön vererek yeni bir müesses nizam inşa eden kutlu bir başlangıçtır" 

"Müslümanlar için milat kabul edilen hicretle beraber İslam’ın rahmet, barış ve esenlik ilkeleri Medine’den bütün insanlık coğrafyasına dalga dalga yayılmış, bu değerleri yaşamak ve yaşatmak uğruna yurtlarını terk edenlere yeryüzü vatan kılınmıştır. Bu yönüyle Hicret, İslam’ın yüce değerleri ve evrensel hakikatleri üzerine tesis edilmiş bir hayat ve toplum idealinin tohumlarının yeryüzüne atıldığı bereketli bir mevsimdir. Hicret, zamanı ve mekânı anlamlandıran, tarihin seyrine yön vererek yeni bir müesses nizam inşa eden kutlu bir başlangıçtır." diyen Yalçınkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu vesileyle Kur'an Nesli Platformu olarak 1445 Hicri Yılbaşının İslam’ın hâkimiyeti için çalışanlara feyiz ve direniş getirmesini, Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışa vesile olmasını, zülüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimize kurtuluş ve zaferi müjdelemesini, dünyadaki tüm muhacirlere bir kurtuluş kapısı aralamasını Cenab-ı Allah’tan tüm samimiyetimizle niyaz ediyoruz. Son dönemlerde memleketimizde hortlatılmak istenen ırksal felaketlere karşı daima uyanık kalınması, mazlumlardan yana tavır konulması ve bu zulme karşı onurlu bir duruş sergilenmesi temennileri ile beraber, tüm İslam ümmetinin yeni hicri yılını tebrik ediyor, yüce Allah’tan, İslam ümmetinin özüne dönüşüne ve uyanışına vesile olmasını diliyoruz." (İLKHA)