Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 askerin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin görülen davanın karar duruşması yapıldı.

Tutuklu sanık Ferhat Tekiner'in hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanıklardan Barış Kaya, Mehmet Ayaz ve M.O. ile tutuksuz yargılanan M.Y, M.Ö, S.A. ve Ü.K, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Ekrem Uğur ve H.E. duruşmaya gelmedi.

Sanık avukatların savunmalarının ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Ferhat Tekiner, Barış Kaya, Mehmet Ayaz ve Ekrem Uğur'a "kasten öldürme" suçundan 15'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 54 kez yirmişer yıl hapis cezası verdi.

Tekiner ayrıca "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma", "tehlikeli madde bulundurma", 3 ayrı "araç hırsızlığı" suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 54 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan M.Ö. "kayırma" suçundan, Ü.K ise "örgüte yardım" suçundan 4 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırılırken diğer sanıklar S.A, M.E, M.O. ve M.Y. beraat etti.

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında görevli askerleri taşıyan halk otobüsü, 17 Aralık 2016'da patlayıcıyla saldırıya uğramış, saldırıda 15 asker hayatını kaybetmiş, 54 asker yaralanmıştı. (İLKHA)